Ha októberben érettségizel, ezeket a dátumokat írd be a naptáradba!

2020. október 16-án a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődött meg a 2020/2021-es tanév őszi vizsgaidőszaka.

A vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok a tavasszal már bevált járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával szervezik. Így a biztonsági előírások között szerepel, hogy a hallgatók ültetésénél figyelembe kell venni a minimum 1,5 méteres védőtávolság betartását, melyből adódóan egy teremben legfeljebb 10 fő tartózkodhat, továbbá minden vizsgahelyszínen megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kell biztosítani. A maszk viselése azonban nem kötelező, de erősen ajánlott a vizsgázók számára.

Fotó / 123RF

Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító, valamint – a Kormány döntése értelmében – előrehozott vizsgára is lehetett jelentkezni.
Azoknak, akik tavasszal a koronavírusjárvány miatt nem tudtak eleget tenni vizsgakötelezettségüknek, az érettségi pótlása ingyenes. 

Az írásbeli vizsgákat október 16. és október 30., az emelt szintű szóbeliket november 12. és 16., a középszintű szóbeliket pedig november 23. és 27. között tartják.

Idén ősszel 396 intézményben 27 631-en érettségiznek, és a megvalósításában 493 érettségi
vizsgabizottság működik közre.