Búvárkodás ingyen? Próbálj ki új sportot az egyetemi éveid alatt!

Nem ritkán előforduló probléma, hogy otthonról elkerülve, az egyetemi évek alatt a diákok elhanyagolják a rendszeres testmozgást. Ezen próbál segíteni ez a sorozat, amelyben a különböző egyetemeken lévő sportolási lehetőségekről olvashattok.

Műegyetemi Búvárklub

Az első ilyen a Műegyetemi Búvárklub lesz. Pár héttel ezelőtt részt vettem egy általuk tartott tájékoztatón, ahol megtudtam, hogy

búvárkodni majdnem annyira szuper, mint zéró gravitáció mellet űrhajóban utazni, csak sokkal több ember kipróbálhatja. A Klubban ingyen megtanítanak mindenkit az alapokra.

Cserébe nem kérnek mást, mint aktív részvételt a csapatmunkában. Elsősorban vegyész-, gépész-, és villamosmérnök hallgatókat várnak, hiszen a bonyolult víz alatti eszközök igen komoly szaktudást igényelnek, de bárkit szívesen látnak, mert mindenkit meg tudnak tanítani az alapvető feladatok ellátására.

A búvároktatás a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel nem strandokon, hanem Dorogon egy mesterségesen kialakított tóban zajlik, ami még izgalmasabbá teszi a merülést.

Műegyetemi Búvárklub
Műegyetemi BúvárklubFotó / Műegyetemi Búvárklub Facebook

Debreceni Egyetem

Budapestről áttérve a Debreceni Egyetemre azt tapasztalhatjuk, hogy hatalmas igény van a tömegsport rendezvényekre, hiszen az egyetemi labdarúgó és kosárlabda bajnokságokban évről évre több ezren mérettetik meg magukat.

Az állami egyetemi sportfejlesztési projekt hatása is erősen érzékelhető Debrecenben:

a hallgatóknak lehetőségük van több sport témájú szabadon választható tantárgy között válogatni, illetve egy sporttudományi képzést is elindítottak.

Az egyetem kötelékében több százan síelnek, de van aerobic, spinning, és a konditermek is mindig tele vannak.

DEAC Floorball meccs
DEAC Floorball meccsFotó / deac.hu

Ebben a részben tehát megismerhettétek a Műegyetemi Búvárklub és a Debreceni Egyetem által nyújtott sportolási lehetőségeket, ami biztos: egyik helyen sem lehet unatkozni, és felejthetetlen élményekkel tudtok gazdagodni!

Paluska Patrik