Merre tovább? Kevés időd maradt, hogy dönts a jövődről

Hallod ezt? Ketyeg az óra! Minden perccel egyre közelebb vagyunk a keresztféléves képzések jelentkezési határidejéhez!

Fotó / 123RF

Azon gondolkozol, hogy megpályázod a februárban induló, keresztféléves felsőoktatási képzések valamelyikét? Ideje meggyorsítani kicsit a folyamatot, mert nem sok időd maradt ülni a babérjaidon. Ahogy korábban megírtuk, 2020. november 15-ig döntheted el, hová adod be jelentkezésed!

Jó, de merre tovább?

Annyi lehetőséged nincs, mint a szeptemberben induló képzések esetében, de azért bőven lehet választani. Főleg azok fogják megtalálni a számításaikat, akik már rendelkeznek diplomával, ugyanis ebben a szakaszban a mesterképzés dominál. Ha valaki alapképzésen szeretné megkezdeni tanulmányait februárban, sokáig kell bogarásznia, hogy találjon valamit.

Hol van a lista?

A felvi.hu-n minden 2021. februárra meghirdetett képzést megtalálsz. Nincs más dolgod, csak kiválasztani adott az adott intézményt.

Ezután két út jöhet:

  • Amennyiben az intézménynek több kara indít képzéseket ebben a szakaszban, a nevük mellett a "Tovább" gombra kattintva ki kell választanod azt, amelyikre kíváncsi vagy.
  • Amennyiben nincs több kar, az intézmény neve feletti "Képzések" gombbal érheted el az aktuális listát.

Érdemes jól átgondolni

Nem mindegy, hol szerzel diplomát, a különbséget a pénztárcád is érezni fogja.

Talán segít a döntésben, ha átfutod a Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásában található listát arról, mely intézményekből érkező munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb.

A teljes Figyelő Felsőoktatási Rangsor kiadványt 2020. november 5-étől keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg itt: http://lapcentrum.hu/rangsor