Már a beiskolázási rendezvények is online térbe költöznek

Az egyetemek házhoz mennek! Ugyanis a járványhelyzet a rendezvényeikre is hatással van. Emiatt egy újfajta módot kellett bevezetniük a felvételizők informálására, így rendhagyó módon, virtuálisan kerülnek megrendezésre az egyetemek nyílt napjai.

Így van ez a Debreceni Egyetemen (DE) esetében is: a tizenötödik központi beiskolázási rendezvényüket, az az a DExpo-t, november 23-ától egy héten át délután négytől kísérhetik figyelemmel az érdeklődők a rendezvény YouTube-csatornáján.

Az online expón a képzési lehetőségek mellett az egyetemi nemzeti könyvtár szolgáltatásairól, a sportolási és szabadidős lehetőségekről, az ösztöndíjrendszerről, a lakhatásról is kapnak majd tájékoztatást a fiatalok. A programot nagymértékben színesiti az intézményben korábban végzett hallgatók beszámolói arról, hogy milyen az élet a diploma megszerzése után és mennyit ér a piacon a Debreceni Egyetem oklevele.

A következő hét igazán mozgalmas lesz a felvételizők számára, ugyanis több egyetem is akkor tartja az online nyílt napjait. Összeszedtünk neked néhány intézményt, hogy mikor- hol lesznek ezek az események.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem:
- Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar: 2020. november 25-26.
- Információs Technológiai és Bionikai Kar: 2020. november 20.
- Jog- és Államtudományi Kar: 2020. november 19.

Eötvös Loránd Tudományegyetem PPK: 2021. január 18-22.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem:
- Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar 2020. november 20.

Pécsi Tudományegyetem:
- Általános Orvostudományi - Gyógyszertudományi Kar 2020. november 21.

Soproni Egyetem: 2020. november 25.

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME): 2020. november 27.

Szent István Egyetem Kaposvári Campus:
- Gazdaság- és társadalomtudományok 2020. november 28.

Dunaújvárosi Egyetem: 2020. november 28.

Érdemes figyelnetek a számotokra szimpatikus felsőoktatási intézmények web és Facebook oldalait, hogy ne maradjatok le az eseményekről!