Digitális átállást segítő intézkedések: ingyenes Office, ingyenes internet. Regisztrálj most!

Díjmentesen elérhető Office-t és internetelérést kínálnak a diákoknak, ezzel is segítve a digitális oktatást

Ingyenes internet-hozzáférési szolgáltatás biztosítását rendelte el a kormány és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programjának köszönhetően tanulóknak, hallgatónak és tanároknak az Office 365 ProPlus Programcsomagot is biztosítják. A rendelet a múlt hét szombati Magyar Közlönyben jelent meg, amellyel a digitális oktatással érintett családokat szeretnék megsegíteni. 

A Telecom-nál , a Flip-nél és a Vodafone-nál is november 18-27-e között jelezhetik igényüket a középfokú oktatásban részt vevő diákok, családjaik és a pedagógusok.  

Az Office programcsomag elérése regisztrációhoz kötött: oktatási azonosító, születési idő és email cím megadásával lehet igénybe venni a szolgáltatást.
Az Office programcsomag elérése regisztrációhoz kötött: oktatási azonosító, születési idő és email cím megadásával lehet igénybe venni a szolgáltatást.Fotó / 123RF

Az ingyenes internetre jogosult ügyfeleknek ehhez ügyfélazonosító, folyószámlaszám és oktatási azonosító megadása szükséges. A díjmentességet 30 napig biztosítják, ami a decemberben kézhez kapott számlán jelenik majd meg. További részletek a szolgáltatók honlapjain érhetők el.

Az Office programcsomag elérése regisztrációhoz kötött: oktatási azonosító, születési idő és email cím megadásával lehet igénybe venni a szolgáltatást. Továbbá a https://o365.oh.gov.hu oldalon felhívják a figyelmet arra, hogy az oldalról letölthető Office 365 ProPlus felhasználónév nincs összekötve a Teams környezettel. A csomagot akár 5 számítógépre és mobil eszközre is fel lehet telepíteni. A lehetőségre minden, államilag elismert, állami, egyházi vagy alapítványi fenntartású, Tisztaszoftver Programban részt vevő felsőoktatási intézmény hallgatója jogosult.

A kormány ezzel a lehetőséggel is szeretné megsegíteni a pandémia miatt nehéz helyzetbe került tanulókat, hallgatókat, és tanárokat. Ennek véges határideje miatt azonban javasolt minél előbb regisztrálni annak, aki ezt igényelni szeretné.

Magyar Krisztina