Egyetemválasztás előtt állsz? Látogass el a BME Online Nyílt Hetére!

Kíváncsi vagy milyen az élet a BME-n, mi rejtőzik egy-egy szak neve alatt és milyen lehetőségek várnak rád az egyetemen? Látogass el az Online Nyílt Hétre, ahol minden kérdésedre választ kapsz!

A Budapesti Műszaki Egyetem 2020. november 27. és december 4. között tartja meg online térbe helyezett Nyílt Hetét, ahol minden nap virtuális eseményekkel, érdekes és interaktív programokkal várják azon érdeklődőket, akik az egyetemi felvételi jelentkezés előtt állnak. 

A Nyílt Hét során a résztvevők betekintést nyerhetnek a BME műszaki, természettudományi, gazdasági és társadalomtudományi képzéseibe, alap- és mesterfokon egyaránt, tehát mindenki biztosan megtalálja azt, ami számára érdekes. A szaktájékoztatókon az oktatók feltárják a képzések érdekességeit, kutatások részleteit, a legfrissebb tudományos eredményeket, és még ennél is többet. Ezek mellett az érdeklődők megismerhetik a kari hallgatói önkormányzatok tevékenységét, a közösségi kezdeményezéseket, és bemutatkozik a BME Idegen Nyelvi Központja, illetve a Sportközpont is.

Fotó / BME

Az online programok interaktív módon valósulnak meg, tehát a jelenlevők feltehetik az eddig megválaszolatlan kérdéseiket a képzésekkel, kollégiummal, közösségi élettel, sportlehetőségekkel, minden egyébbel kapcsolatban. Erre a célra a BME tematikus chatszobákat is kialakított, ahol az érdeklődők műegyetemi hallgatókkal beszélgethetnek.

Az előadások résztvevői olyan forradalmi egyetemi fejlesztésekről hallhatnak, melyek a jövő technológiáját alakítják, mint például a zsebműholdak, az önvezető járművek tervezése, a kvantumszámítógépek, vagy a korszerű műemlékrekonstrukció.

A Nyílt Héten való részvétel regisztrációhoz kötött, a teljes időbeosztás pedig 2020. november 27-től érhető el a kari Nyílt Hét oldalakon. Részletesebb válogatás olvasható BME Online Nyílt Hét programjaiból a Műegyetem honlapján.

Kérdéseid akadtak eseménysorozat vagy a regisztráció kapcsán? Keresd a BME Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) munkatársait a nyiltnap@hszi.bme.hu e-mail címen.

Csesznok Flóra