Nem tudod letenni a telefonod? 5 app a sikeres tanuláshoz!

Gyakran megesik veled, hogy nagy elhatározással leülsz tanulni, gyorsan rápillantasz a telefonodra, és hirtelen egy órával később kapsz észbe a századik kisállatos videó után? Hidd el, nem vagy egyedül. Most hoztunk 5 olyan applikációt, amely nem elvonja a figyelmedet a produktivitásról, hanem segít benne!

1. Notion

Úgy érzed annyi tennivaló van egyszerre a fejedben, hogy azt sem tudod hol kezd? A Notion egy olyan digitális tér, amely segít megszervezni az életed minden részét. Használhatod határidőnaplóként, órán való jegyzeteléshez, célkitűzések megtervezéséhez, a feladataid rendszerezésére, és még sok másra. A Notion legfőbb előnye, hogy egy helyben tartja az iskolai életed összes elemét.

2. Quizlet

A Quizlet alkalmazás tökéletes idegennyelvek és definíciók megtanulására, hiszen a tanulási folyamat után több módon tesztelheted benne tudásod. Az app-on belül készíthetsz számtalan tematikájú tananyagot, de más quizlet felhasználók kártyáiból is válogathatsz.

3. Todoist

A Todoist egy remek alkalmazás azok számára, akik szeretnek előre tervezni a feladatok elvégzésének terén, és rendszerezni azokat. Az alkalmazás nem csak erre nyújt lehetőséget, de tennivalóid különböző típuskategóriákba, illetve fontossági sorrendbe is helyezheted.

4. Forest

A Forest egy kreatív time-management applikáció, ahol beállíthatsz magadnak egy időkeretet, ami alatt kizárólag egy feladatra szeretnél fókuszálni. Amikor az időzítő elindul, ültet egy magot, amely, ha sikeresen kibírod a telefonod nélkül az időt, akkor fa lesz, de ha kilépsz az alkalmazásból elpusztul. A sikeres teljesítményért érméket is kaphatsz, melyet felhasználhatsz egy saját virtuális erdő építésére vagy egy igazi fa ültetésére.

5 applikáció, amely nem elvonja a figyelmedet a produktivitásról, hanem segít benne!
5 applikáció, amely nem elvonja a figyelmedet a produktivitásról, hanem segít benne!Fotó / 123RF

5. Trello

A Trello app kiválóan működik munkafolyamatok követésére, legyen szó csoportos, vagy egyéni munkáról. Az alkalmazáson belül egy nagyobb projekthez rendelhetsz részfeladatokat, ezeket megoszthatod a csoportoddal, amelynek tagjai elvállalhatják az egyes tevékenységeket, és mindenki végig kísérheti az összes részlet állapotát a kezdettől a projekt végéig.

A felsorolt alkalmazások mindegyike megtalálható egyaránt IOS és Android operációs rendszeren egyaránt. Sikeres tanulást kívánunk!

Csesznok Flóra