Ügyintézés online - Neptun

A jelenlegi helyzetben az online ügyintézés még nagyobb jelentőséggel bír. Az élet számos területén megszokhattuk már ezt a lehetőséget. Vegyük például az online számlafizetést, a jegyrendelést vagy a ruhák és ételek vásárlását. Egyetemi dolgaid esetében erre a Neptun az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb rendszer.

Arról már írtunk, hogy milyen nehézségek léphetnek fel használata során, és milyen trükköket vethetsz be ezek kiküszöbölésére.

Egyetemi dolgaid intézésére a Neptun az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb rendszer.
Egyetemi dolgaid intézésére a Neptun az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb rendszer.Fotó / 123RF

De most jöjjenek az előnyök. Melyek ezek?

  • A legjobb az egészben, hogy akár az ágyadon hasalva, pizsamában, a kedvenc zenédet hallgavta végezheted el a fontos ügyeidet.
  • Nem kell az intézmény különböző felületein keresgélned a különböző kérvénysablonokat és azok leadási határidejét, ugyanis - jó esteben - az űrlapok többsége egy oldalon szerepel. Valamint ha az egyetem beállította a leadási határidőt, akkor csak azokat a kérvényeket tudod beküldeni, amik az adott időszakban érvényben vannak.
  • A hallgatói felületen közvetlenül ki tudod tölteni az intézmény által testreszabott űrlapot, sőt, a rendszerben már meglévő adatok automatikusan ki is töltődnek.
  • Nem kell folyamatosan a TO-s nénit hívnod, hogy tud-e valami infót a kérvényeddel kapcsolatban, ugyanis a Neptunban folyamatosan nyomon követheted az állapotát, és az elbírálás határidejét is.
  • Jön az értesítés: Ha státuszváltozás történik a leadott kérvényednél, akkor a rendszer automatikusan küldi neked az értesítést. Az egyetem szabályozásától és döntésétől függően a bírálatot követően a rendszerben egy helyen megnézheted a kapcsolódó pontszámokat, döntést és a határozatot is.
  • +1 fontos előny: A környezet is hálás lesz. Jelentős mennyiségű papírmennyiség kinyomtatását úszhatod meg te és az egyetem is, amivel még a környezetednek is jót tettél és talán megmentettél egy fát (vagy bokrot) is. A lényeg, hogy a sok kicsi sokra megy.
Többek között elintézheted a diákigazolvány igénylést, a koli és ösztöndíj jelentkezést, a kreditelismerést, a dákáni/rektori kérelmeket vagy akár a záróvizsga jelentkezést is egy felületen.

Figyeld az oldalunkat, mert hamarosan újabb Neptun funkciók bemutatásával jövünk!