Elsőként teszteli az új tervezőprogramot a BME

Világszerte elsők között tesztelik az új tervezőprogramot a Műegyetem építész hallgatói. A kiemelkedő lehetőség egy nemzetközi cég által fejlesztett, építészek és várostervezők számára könnyen használható program, amellyel a diákok rendkívül exkluzív módon tanulhatják meg digitálisan összekapcsolni a térbeli információkat a városépítészeti tervezéssel.

Partnerségi megállapodást kötött a szingapúri székhelyű Digital Blue Floam (DBF) és a BME Építészmérnöki Karának Urbanisztika Tanszéke. A megegyezés lehetőséget biztosít az Msc szakos építészmérnök hallgatók számára, hogy az órákon megismerjék és kipróbálják a forradalmian új DBF tervezőszoftverét.

Miben új?Az építészek által alapított, építészeti technológiai vállalkozás könnyen használható programot fejlesztett, amely magasszintű felhasználói élményt biztosít, hatékony tervezési motorral működik és projektelemzési eszközöket használ: mindezt egy teljes egészében online felületen. Ezzel közvetlenül a környezeti elemzések térbeli modelljébe skiccelhetnek, amivel az épületterveiket humánusabbá és fenntarthatóbbá tehetik.

A szoftver a megfelelő épületkonfiguráció érdekében olyan térbeli információkat keres, gyűjt össze és vesz figyelembe, mint például a hely klimatikus viszonyai, övezeti paraméterek, vagy a közvetlen városi hálózatok rendszere.

Világszerte elsők között tesztelik az új tervezőprogramot a Műegyetem építész hallgatói.
Világszerte elsők között tesztelik az új tervezőprogramot a Műegyetem építész hallgatói.Fotó / 123RF

Mit nyújt?A hallgatók az oktatási modulon belül kimagasló színvonalon ismerkedhetnek meg technológiai eszközökkel, miközben magas fokú tervezői képességeket szereznek. Minden hallgató hozzáférhet a DBF online oktató anyagaihoz, részt vehet az alapítókkal a vendégelőadásokon és a képviselőkkel tartott csoportos konzultációkon is. Azok a hallgatók, akik megismerik a programot, gyorsabban tanulnak majd és felkészültebbek lesznek a tervezést segítő technológiák terén.

Előnyök a jövőre nézveAz Urbanisztika Tanszék Várostervező és Főépítész Specializációjának célja, hogy a jelentkező hallgatóknak betekintést nyújtson és szakmai ismeretekkel szolgáljon a várostervezésről, illetve a városi tevékenységek egyéb területeiről. Ez az együttműködés integrálja a hazai és nemzetközi kapcsolatokat.