2021-ben felvételiznél? Már jelentkezhetsz!

Azt hitted, hogy van még egy csomó időd a jelentkezésig? Hát jobb ha belekezdesz az egyetemek és a szakok válogatásába, mert elindult a felsőoktatási felvételi eljárás.
Mától lehet jelentkezni a 2021 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre február 15-ig az E-felvételi rendszerén keresztül.

Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató is, melyben az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat olvashatjátok el.

A Tájékoztató várhatóan 2021. január végéig frissül a megjelenése utáni változásokat felsoroló hivatalos kiegészítéssel, ezért a jelentkezés benyújtása előtt érdemes újra átolvasni.

A felvételizőknek a véglegesítést követően legkésőbb 2021. február 20-án éjfélig hitelesíteniük kell jelentkezésüket Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

A pontszámítás alap- és osztatlan képzésen, valamint felsőoktatási szakképzésen 500 pontos rendszerben történik: a tanulmányi és érettségi pontok (maximum 400 pont) mellé különböző jogcímeken legfeljebb 100 többletpont kapható. Az a jelentkező vehető fel alap-, illetve osztatlan mesterképzésre, aki legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett, vagy felsőfokú oklevéllel rendelkezik.
A pontszámításban is történtek módosítások, melyekkel hamarosan érkezünk!

További információkért kövesd a felvi.hu valamint az unilife.hu oldalát!

A ponthatárokat várhatóan 2021. július 22-én hirdetik ki.