Ez a nagyi nem csak gratulálni ment el a diplomaosztóra

A diplomaosztók legbüszkébb résztvevői a nagyszülők szoktak lenni, amikor látják, ahogy a már nem is olyan kicsi unokájuk átveszi az oklevelet, és átlép az élet küszöbén. Viszont egy tennessee-i családban fordult a kocka, ahol egy nap alatt két egyetemet végzett taggal bővül a család, és ebből az egyik a 74 éves nagymama volt.

Pat Ormond 1978-ban vett részt első egyetemi óráján, de a képzést abbahagyta, elköltözött és ezután több évtizeden át elsősorban családanya, másodsorban könyvelő volt. Az egyetem befejezésére a családja biztatta, miután visszavonult, de az utolsó löketet az adta meg, hogy unokája, Melody is átiratkozott a helyi intézménybe.

Másodjára sem volt egyszerű  

Pat és unokája 2020. november 20-án végeztek, ami azt jelentette, hogy óráik online zajlottak, amit sajnált, mivel jobban szereti a személyes órák hangulatát, amiken könnyebben alakulnak ki párbeszédek.

Melodyval közös óráik nem voltak ugyan, mivel az unoka pszichológiát, a nagymama pedig antropológiát tanult, de a campuson összefutottak, amikor az idő engedte. A diplomaosztójuk sajnos távolságtartással zajlott, így nem vehettek részt vendégek, de az ábécé sorrend miatt egymást követve vehették át oklevelüket, ami elképesztő lehetett.

Pat és unokája 2020. november 20-án végeztekFotó / University of Tennessee at Chattanooga

 

 A jövő kortól függetlenül előttünk áll      

A helyi szenzációvá vált mama-unoka páros nem dőlt hátra sikereik után. Melody munkát keres és a klinikai pszichológia mesterképzést tervezi, míg Pat újabb egyetemi képzésen gondolkozik, most történelemből.

Sófalvi Márton