5 dolog, amiért szeretni lehet a vizsgaidőszakot

Azzal mindenki, aki volt már egyetemista életében, pontosan tisztában van, hogy mi mindenért gyűlölhetjük a vizsgaidőszakot. Nem véletlenül születnek minden évben mémek, videók vagy akár dalok a készülés és a vizsgázás nehézségeiről. Ugyan közhely, hogy minden rosszban van valami jó, de ettől még nagyon is igaz: nézzük, mi mindenért lehet szeretni ezt a néhány hetes időszakot!

Nincsenek órák

A vizsgaidőszak egyik fergeteges előnye, hogy nincsenek órák: nem kell órákat buszozni a reggeli dugóban vagy éppen reggel nyolcra odakuporodni a laptopod elé. Ugyanígy felszabadulhatsz a beadandó- és ZH-írás terhei alól is.

Addig alszol, ameddig nem szégyellsz

Mindenki ismeri a szorgalmi időszak során egyre rövidülő éjszakák jelenségét: hajnali háromig beadandót írsz, de hétkor már úton kell lenned az egyetem felé... Teljesen érthető, ha a vizsgaidőszakra kifáradsz. Szerencsére te osztod be az idődet, szóval ha délig szeretnél aludni, délig alszol: senki nem szólhat érte. (Esetleg anyukád, de ő meg így is szeret.)

Több idő juthat a hobbidra

Emlékszel arra a képötletre, ami még a ZH-d előtt jutott eszedbe? Vagy arra a könyvre, amit a szorgalmi időszak eleje óta el akartál olvasni? Ha ügyesen osztod be az idődet, most erre mind sort keríthetsz! (Sőt: keríts is, ugyanis hatékonyabb leszel, ha a tanulást bizonyos időközönként megszakítod valamilyen teljesen eltérő tevékenységgel.)

Nem más osztja be az idődet

A vizsgaidőszak nagy előnye, hogy abszolút rajtad múlik, mit hozol ki belőle: ugyan a vizsgák időpontjai valószínűleg fixek, ezen kívül minden másról te döntesz. (Legalábbis ami az idődet illeti.)

Pénzt spórolsz vele

Mindenki ismeri az érzést, amikor szorgalmi időszakban elhatározza, hogy semmit nem vásárol napközben, aztán valahogy mégis becsúszik egy kávé vagy esti fröccs a szaktársakkal, egy hirtelen megkívánt ebédmenü, egy könyv, ami megtetszett a kirakatban... Vizsgaidőszakban talán kevesebb a csábítás, hiszen úgyis mindenki otthon ül, és szorgalmasan készül. Ugye?

Buzás Boglárka