Itt az indok, miért nem változnak az érettségi vizsgák szabályai és időpontjai

Az érettségi vizsgákig még csaknem négy hónap van hátra, de a kormány nem tervez változtatni az érettségi szabályain és időpontján sem.

Várhatóan az írásbeli és a szóbeli vizsgákat egyaránt megszervezik, melyekre - ahogy a felsőoktatási felvételikre is - a hagyományos február 15-ei időpontig lehet jelentkezni.

A döntés indoka, hogy a tavalyi év bebizonyította, hogy járványügyi keretek közt is biztonságosan meg lehet rendezni a vizsgákat, ugyanis tavasszal csaknem 80 ezer, ősszel pedig további 30 ezer tanuló érettségizett le úgy, hogy sehol sem alakult ki fertőzési góc.

 

Fotó / Shutterstock

Továbbá a tavalyi tapasztalatok alapján a felkészítést a digitális oktatásban is el tudják látni az iskolák, hiszen a tavaszi érettségi vizsgák eredményei a digitális munkarend ellenére megfeleltek az elmúlt öt év átlagának.

Azonban ahol az szükséges, az érettségire speciális felkészítőket is szervezhetnek az iskolák, miután ezt egyeztették az osztályfőnökkel, a szülői munkaközösséggel, az érintett tanulókkal és az intézményvezetővel.

Forrás: MTI