Virtuális Educatio: fedezd fel a felsőoktatási intézményeket az online térben!

Nem tudod hol tanulj tovább, vagy több egyetem között vacillálsz? A megoldás csak egy kattintásra van! A járványhelyzetre való tekintettel az idei Educatio online lesz megtartva január 21 és 23 között, ahol az érdeklődők szinte az összes felsőoktatási intézménnyel meg tudnak ismerkedni. A 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás szervezői egy úttörő, többnyelvű virtuális expo-t hoztak létre, melyen egyszerre 51 felsőoktatási intézmény vesz részt. Az esemény célja, hogy az továbbtanulás előtt álló diákok döntéshozatalát segítse az itt szerzett információkkal, benyomásokkal.

Bár a regisztrációs lehetőség nemrégiben indult, már most több ezren jelezték részvételi szándékukat az expo-ra, mely minden látogató számára ingyenes. A rendszer befogadóképessége miatt a szervezők naponta két idősávban, egy délelőtti és egy délutáni alkalommal biztosítják a belépést.

Már több ezren jelezték részvételi szándékukat az expo-ra
Már több ezren jelezték részvételi szándékukat az expo-raFotó / Educatio kiállítás

Az idei Education 32 hazai és 19 külföldi egyetem standját lehet majd „meglátogatni", így az esemény nem csak az itthoni egyetemek között gondolkodóknak ajánlott. A kiállítók soraiban emellett megjelennek felnőtt- és szakképző helyek, nyelvtanulási és ösztöndíj programok, diákmunka közvetítők, állami nagyvállalatok és multinacionális cégek is. Az eseményen lehet tájékozódni a legfrissebb felvételi hírekről, pontszerzési lehetőségekről és az e-felvételi rendszer használatáról is. Az Educatio-ra látogatók az egyetemek képviselőivel, intézményvezetőkkel, tanárokkal és diákokkal is kommunikálhatnak: a legtöbb standon tájékoztató fórumot tartanak, de privát kérdésekre is biztosítanak lehetőséget videochat alkalmazást használva. Ezek mellett a kiállítók a leggyakrabban megjelent kérdésekből és az azokra adott válaszokból összeállítást jelenítenek meg az üzenőfalon.

Az idei Education 32 hazai és 19 külföldi egyetem standját lehet majd „meglátogatni"
Az idei Education 32 hazai és 19 külföldi egyetem standját lehet majd „meglátogatni"Fotó / Educatio kiállítás

Maszlavér Gábor, az expo főszervezője szerint az online tér korlátozásai mellett előnyök is születnek a virtuális térből, mint például, hogy bárki bárhonnan becsatlakozhat utazási nehézségek és költségek nélkül.

Maszlavér Gábor, az expo főszervezője szerint az online tér korlátozásai mellett előnyök is születnek a virtuális térből
Maszlavér Gábor, az expo főszervezője szerint az online tér korlátozásai mellett előnyök is születnek a virtuális térbőlFotó / Educatio kiállítás

Regisztrálni a rendezvény közben is lehet, azonban érdemes ezt már előtte megtenni, mert a rendszer leterheltsége esetén kérdésessé válhat az újonnan érkezők bejutása. A szervezők idén is biztosítanak iskolai igazolást a tanulóknak, ezúttal letölthető dokumentum formájában.

A szervezők idén is biztosítanak iskolai igazolást a tanulóknak, ezúttal letölthető dokumentum formájában.
A szervezők idén is biztosítanak iskolai igazolást a tanulóknak, ezúttal letölthető dokumentum formájában.Fotó / Educatio kiállítás

Forrás: SchisCom

Csesznok Flóra