Virtuális Educatio: fedezd fel a felsőoktatási intézményeket az online térben!

Nem tudod hol tanulj tovább, vagy több egyetem között vacillálsz? A megoldás csak egy kattintásra van! A járványhelyzetre való tekintettel az idei Educatio online lesz megtartva január 21 és 23 között, ahol az érdeklődők szinte az összes felsőoktatási intézménnyel meg tudnak ismerkedni. A 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás szervezői egy úttörő, többnyelvű virtuális expo-t hoztak létre, melyen egyszerre 51 felsőoktatási intézmény vesz részt. Az esemény célja, hogy az továbbtanulás előtt álló diákok döntéshozatalát segítse az itt szerzett információkkal, benyomásokkal.

Bár a regisztrációs lehetőség nemrégiben indult, már most több ezren jelezték részvételi szándékukat az expo-ra, mely minden látogató számára ingyenes. A rendszer befogadóképessége miatt a szervezők naponta két idősávban, egy délelőtti és egy délutáni alkalommal biztosítják a belépést.

Már több ezren jelezték részvételi szándékukat az expo-raFotó / Educatio kiállítás

Az idei Education 32 hazai és 19 külföldi egyetem standját lehet majd „meglátogatni", így az esemény nem csak az itthoni egyetemek között gondolkodóknak ajánlott. A kiállítók soraiban emellett megjelennek felnőtt- és szakképző helyek, nyelvtanulási és ösztöndíj programok, diákmunka közvetítők, állami nagyvállalatok és multinacionális cégek is. Az eseményen lehet tájékozódni a legfrissebb felvételi hírekről, pontszerzési lehetőségekről és az e-felvételi rendszer használatáról is. Az Educatio-ra látogatók az egyetemek képviselőivel, intézményvezetőkkel, tanárokkal és diákokkal is kommunikálhatnak: a legtöbb standon tájékoztató fórumot tartanak, de privát kérdésekre is biztosítanak lehetőséget videochat alkalmazást használva. Ezek mellett a kiállítók a leggyakrabban megjelent kérdésekből és az azokra adott válaszokból összeállítást jelenítenek meg az üzenőfalon.

Az idei Education 32 hazai és 19 külföldi egyetem standját lehet majd „meglátogatni"Fotó / Educatio kiállítás

Maszlavér Gábor, az expo főszervezője szerint az online tér korlátozásai mellett előnyök is születnek a virtuális térből, mint például, hogy bárki bárhonnan becsatlakozhat utazási nehézségek és költségek nélkül.

Maszlavér Gábor, az expo főszervezője szerint az online tér korlátozásai mellett előnyök is születnek a virtuális térbőlFotó / Educatio kiállítás

Regisztrálni a rendezvény közben is lehet, azonban érdemes ezt már előtte megtenni, mert a rendszer leterheltsége esetén kérdésessé válhat az újonnan érkezők bejutása. A szervezők idén is biztosítanak iskolai igazolást a tanulóknak, ezúttal letölthető dokumentum formájában.

A szervezők idén is biztosítanak iskolai igazolást a tanulóknak, ezúttal letölthető dokumentum formájában.Fotó / Educatio kiállítás

Forrás: SchisCom

Csesznok Flóra