Már nem kell sokat várni, keresztféléves ponthatárok hamarosan!

Nem vettek fel nyáron és nem akarod, hogy még egy félév kicsússzon a kezeid közül? Újra megpróbálod másik szakon vagy csak elhúzódott az előző év és ráhúztál még egy felet? Jól döntöttél, ha a keresztfélévben induló képzésre adtad be a jelentkezésed! Már nem kell sokáig izgulnod, várhatóan január 25-én jönnek a ponthatárok! Mutatjuk a részleteket!

A pontszámítás alapját a dokumentumokkal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények, illetve a közhiteles nyilvántartásokból kapott információk képzik. A január 11-ig leadott kérelmek és dokumentumok feldolgozása folyamatosan zajlik. Mivel a felvételi összpontszámok a feldolgozottság függvényében alakulnak, ezért az újonnan feltöltött dokumentumok jelentkezői összpontszámra gyakorolt hatása csak a feldolgozást követő napon jelenik meg.

Minden jelentkező kizárólag egy helyre nyerhet felvételt, méghozzá az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt. Előfordulhat azonban, hogy felkészült jelentkezők hiányában vagy egyéb okok miatt egyes helyeken a meghirdetés ellenére sem indítanak új évfolyamot. Ilyen indok lehet például, ha a feltételeket teljesítő jelentkezők a minimális létszámnál is kevesebben vannak.

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre úgynevezett besorolási döntést hoz és az erről szóló határozat elérhetővé válásáról elektronikus levelet küld ki legkésőbb január 25-ig, amely szintén az E-felvételi felületéről tölthető le. A besorolást nyert jelentkezőnek az érintett felsőoktatási intézmény legkésőbb február 2-ig úgynevezett felvételi határozatot küld, és tájékoztatja a felvett jelentkezőt a hallgatói jogviszony létesítésének feltételeként meghatározott beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.

Továbbá:

  • a jelentkezők az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézhetik meg az egyes helyeiken számított felvételi összpontszámukat és annak részleteit
  • ha nem jelentkeztél keresztfélévre, akkor viszont még van némi időd, tudunk segíteni, hogy hová add be
  • ha csak a sorrenddel bajlódsz, itt egy kis útmutató

Forrás: felvi.hu