Online kurzussal pótolják a debreceni nyári egyetem elmaradt nyelvtanfolyamát

A Debreceni Egyetem nyáron elmaradt nyelvtanfolyamát január 18. és 29. között szervezik meg a virtuális térben egy intenzív téli kurzus keretei között, ahova csaknem 30 országból csatlakoznak be a hallgatók.

Az egyetem kampuszára jól bevált szokásként minden nyáron érkeznek ösztöndíjasok, 2020 nyarán azonban az esemény a járványügyi helyzet miatt elmaradt. Ezen hallgatók számára idén januárban pótolják be online formában a nyári nyelvtanfolyamot a Tempus Közalapítvány jóvoltából.

Az intenzív kurzuson 43 Erasmus-ösztöndíjas egyetemista mellett 14 fő vehet részt Debrecen város támogatásával, a többiek pedig önköltségesen vesznek részt a tanfolyamon ahol a legfiatalabb hallgató 19, a legidősebb 83 éves.

Az intenzív kurzuson 43 Erasmus-ösztöndíjas egyetemista mellett 14 fő vehet részt Debrecen város támogatásával
Az intenzív kurzuson 43 Erasmus-ösztöndíjas egyetemista mellett 14 fő vehet részt Debrecen város támogatásávalFotó / 123RF

A diákok a világ minden pontjáról, 27 országból, többek között Brazíliából, Angliából, Egyiptomból, Kanadából, Japánból és Új-Zélandról is érkeznek. A legtöbben Lengyelországból csatlakoznak be, de népes az orosz és a német delegáció is.

A Debreceni Egyetem 2021 nyarán már szeretné hagyományos formában is megszervezni nyelvtanfolyamait, addig pedig marad az online világ: februártól kezdődnek a nyári egyetem szemeszterkurzusai a virtuális térben.

Forrás: MTI

Csesznok Flóra