Szociális támogatást igényelnél? A Neptunban egyszerűbb!

Ha igényeltél már szociális támogatást az egyetemen, jól tudod, mekkora energiabefektetéssel jár. Kismillió dokumentummal kell szaladgálni, és csak reménykedni tudsz benne, hogy most végre nem felejtettél el semmit. A Neptun rendszer ezért az elektronikus ügyintézéssel igyekszik megkönnyíteni többek között a szociális támogatást igénylők dolgát is.

Honnan tudhatod, hogy a te egyetemeden van-e lehetőség szociális támogatás igénylésére a Neptun rendszerben? Ha az egyetemed használja ezt az űrlapot, a Kérelemkezelő modulban fog megjelenni a szociális támogatás igénylése.

Miért egyszerűbb?

Az adataid automatikusan betöltődnek a rendszerből, így a szükséges dokumentumok egy részét nem kell újra feltöltened, a többit pedig bárhonnan, akár otthonról is pótolhatod. Az egyetem részéről pedig arra is van lehetőség, hogy az intézmény beállítson egy automatikus pontszámítási rendszert, így nem csak neked, de az elbírálóknak is könnyebb lesz a dolguk. Az eredményt és azt, hogy hol tart épp a folyamat, azonnal meg tudod tekinteni a Neptunban.

Az elektronikus ügyintézés előnye az automatikus pontszámítási rendszer lehetősége mellett, hogy egyszerre akár több elbíráló is vizsgálhat egy kérvényt, nem kell semmit átadogatni egymásnak, ezért a kérelem elbírásának folyamata sokkal rövidebb lesz. Emellett pedig környezetbarát is, hiszen csökkenti a papírfelhasználást.

Nem tudod, hogy van-e lehetőséged szociális támogatást igényelni? Akkor olvasd el ezt a korábbi cikkünket is, amelyben áttekintettük a szociális alapú ösztöndíjakat!