Magyar innováció: digitális előadóterem az online oktatáshoz

A járványhelyzet miatt világszerte előtérbe került online távoktatás, melynek megkönnyítésére a Visual Europe Project Kft. kifejlesztett egy digitális előadótermet. Ez egy olyan virtuális tér, melyben jegyzetelhető előadások, otthon is visszanézhető és értékelhető tananyagok, interaktív táblák, interaktív előadások, valamint integrált rendszerek segítik a diákokat.

A SmartEdu nevet viselő projekt egységesíti és tudományosan alkalmazza a világszerte használt különféle megoldásokat, ezáltal élményszerűbb, interaktívabb tanulást, valamint a tananyag hatékonyabb elsajátítását teszi lehetővé a hallgatók számára.

A digitális tanterem rendszere a projekt oldalán oldalon történő regisztrációt követően perceken belül használható, csupán egy átlagos számítógép vagy okostelefon szükséges hozzá. A SmartEdu nevet viselő magyar innováció, mely jelentős segítséget nyújthat a koronavírus járvány idején, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs alap támogatásával valósult meg.

A projekt eredménye egy újszerű oktatási módszertant magába foglaló egységes, digitális felsőoktatási rendszer, amely a hazai és a külföldi oktatási intézmények számára felhasználható, testre szabható megoldást jelent, és jelentősen hozzájárulhat a hagyományos oktatási módszertanról a digitális oktatási rendszerbe történő átmenethez.
Az egyedileg fejlesztett innovatív rendszer egyrészt megteremti a létező digitális eszközök és megoldások optimális egységét. A rendszer hallgatói és pedagógiai hatékonyságra gyakorolt hatása éles környezetben kerül tesztelésre és tudományos kiértékelésre. A projektben a leghatékonyabb digitális oktatási megoldások jelennek meg egy integrált szolgáltatási csomagban, mely a jövőben minden felsőoktatási intézmény számára rendelkezésre áll.

Forrás: SmartEdu sajtóközlemény
Csesznok Flóra