Felvételi tájékoztató 2021: itt vannak a módosítások!

Új információkkal bővült a felvételi tájékoztató: a hivatalos kiegészítésben a felsőoktatási intézmények az eddig közzétett adatok egy részét pontosították, módosították, és új szakokat is meghirdettek. Mutatjuk a részleteket!

A jelentkezési határidő előtt érdemes a felvételi tájékoztatót újra átolvasni, ügyelve a módosított információkra. A jelentkezőknek akkor is érdemes áttanulmányozniuk a jelentkezési szabályokat, meghirdetéseket, ha korábban már megnézték azokat. Vannak olyan szakok, amelyeket különböző okok miatt decemberben még nem hirdettek meg a felsőoktatási intézmények, most viszont megjelentek. Az új meghirdetések és az egyéb korrekciók, törlések beépültek a Tájékoztató szövegébe, és így az egységes szerkezetben olvashatók a Felvi.hu-n.

Jelentkezési és fizetési határidő: február 15.

A felvi.hu E-felvételi menüpontjában február 15-én éjfélig lehet jelentkezni. Szintén eddig van lehetőség a kiegészítő eljárási díj befizetésére: ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető 3-nál több (de legfeljebb 6) képzésre jelentkeznek. A jelentkezés 3 szakra (magyar állami ösztöndíjas, önköltséges formában) ingyenes.

Hitelesítési határidő: 2021. február 20.

A jelentkezéseket február 20-ig hitelesíteni is szükséges ügyfélkapuval, vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

Fontosabb változások

  • Az osztatlan tanárképzésre jelentkezők pályaalkalmassági vizsgájára vonatkozó jogszabályi előírások megváltoztak a Tájékoztató 2020. december 28-i megjelenése után. Az ezzel kapcsolatos információkat a felsőoktatási intézmények az érintett meghirdetéseknél teszik közzé.
  • A felsőoktatási intézmények a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevéllel rendelkező jelentkezőket is rangsorolhatják az oklevél minősítése alapján, amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek.
  • A Szent István Egyetem 2021. február 1-jétől Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem néven működik tovább.