Közeledik a tavaszi félév! 5 tipp, hogy hogyan készülj fel rá!

Csak egy pillanatra lélegezhettél fel a vizsgaidőszak hajtásából, de már is nyakadon van a tavaszi félévkezdés? Nem vagy egyedül! Nagyon fontos, hogy az új szemeszter előtt mentálisan és fizikailag is kipihend magad, és friss lendülettel, motiváltan tudj ismét nekikezdeni a tanulásnak! Összeszedtünk pár tippet, ami segít új erőre kapni!

1. Tölts időt a szeretteiddel!A vizsgaidőszakban sajnos nem jut sok idő a családra és a barátokra, a hosszas egyedüllét viszont senkinek sem tesz jót! Használd ki az alkalmat a tavaszi félév kezdete előtt, hogy találkozz emberekkel és új élményeket szerezz!

2. Mentális kikapcsolódás

Miután hetekig a tananyag felett görnyedtél, az agyad eléggé el van fáradva. Az új félév kezdete előtt fordíts tudatosan egy kis időt olyan tevékenységekre, amik nem erőltetik meg az elmédet, mint például a főzés vagy a filmezés.

3. Most van időd a hobbikra!

A vizsgák alatt állandóan arról álmodoztál, hogy ha egyszer vége lesz, akkor majd azt csinálhatod, amit szeretnél? Ne hagyd, hogy elszaladjon feletted az idő, hiszen most van lehetőséged foglalkozni a hobbiddal!

4. Fizikailag is pihend ki magad!Ha egész szünet alatt ide-oda rohansz, az új félév kezdetekor könnyen úgy érezheted, hogy nem is pihented ki magad egyáltalán. A szórakozás mellett arra is figyelj, hogy végre aludj eleget, hagyj a testednek is egy kis pihenőt! A szemeszter kezdete előtt pár nappal kezd el beállítani az iskolai elalvási és felkelési időpontodat, hogy könnyebben induljon az első hét!

5. Mozgasd át magad!Vizsgaidőszakban az ember reggeltől estig az asztalánál ül, ami nem tesz túl jót a végtagoknak. Az aktív pihenés fontos része, hogy rendszeresen átmozgatod magad, ami fizikailag és mentálisan is csodákat tesz!

Az Unilife csapata mindenkinek sikeres tavaszi félévet kíván!

Csesznok Flóra