Megújult Erasmus+ applikáció az ELTE közreműködésével

Új applikációt fejlesztettek ki az ELTE közreműködésével. Az alkalmazás célja könnyebbé tenni az Erasmus+ programra való jelentkezést és az azon való részvételt.

Az alkalmazás a jelentkezéstől a hazatérésig támogatja az egyetemi hallgatókat. Az Erasmus+ első verziója három év elteltével átdolgozásra szorult, amire pályázatot írt ki az Európai Bizottság Ifjúságért, Oktatásért és Erasmus+-ért felelős egysége 2019-ben. A pályázatot az ELTE nyerte meg: a csoport tagjai a European University Foundation (az applikáció eredeti fejlesztője), az Erasmus Students Network, illetve informatikai alvállalkozók voltak.

Az applikációnak a telefonos változat mellett asztali verziója is lesz majd.

Fontos szerepet játszik majd a European Student Card Initiative nevű kezdeményezésben is. Ez tulajdonképpen egy digitális diákigazolvány, melynek célja megkönnyíteni a hallgatói mobilitást. Bővebben a Tempus Közalapítvány honlapján olvashatsz róla.

A hallgatók a mobilitási időszakkal kapcsolatos valamennyi adminisztratív teendőt kezelhetik az appban: a külföldön tartózkodásuk előtt, alatt és után is.

Ezen kívül az alkalmazásban olyan információk lesznek megtalálhatóak, melyek hozzásegítik a hallgatót a felejthetetlen élményekhez: egyetemi szolgáltatások, lehetőségek a fogadó intézmény campusán és annak környékén.

Ha érdekel az Eramus+ mobilitási program, de még nem döntöttél, olvasd el korábbi cikkünket is még több információért!

forrás: MTI