Felvételi 2021: Finn, norvég, kínai vagy japán? Mutatjuk, melyik egyetemen tanulhatod ezeket a nyelveket!

Hamarosan lezárul a felsőoktatási jelentkezési időszak, de még mindig tanácstalan vagy, hogy hol folytasd? Nem csoda, hiszen nemcsak azt kell eldöntened, milyen szakon szeretnél tanulni, de az sem mindegy, melyik egyetem mellett teszed le a voksod! Összegyűjtöttük a legnépszerűbb felsőoktatási intézmények rövidfilmjeit, amelyek segíthetnek a végső sorrend kialakításában. Sorozatunk második részében az ELTE, az IBS, a Károli, a Kodolányi és a METU videóit láthatod.

ELTE - Eötvös Loránd Tudományegyetem

Az ELTE az az egyetem, amely csaknem 400 éves múltra tekint vissza, és ahova minden évben a legtöbb diák jelentkezik Magyarországon. Aki az ELTE-t választja, rendkívül széles oktatási palettán kereshet magának megfelelő képzéseket, nyolc karon folyik a tudásátadás. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetközi kapcsolatok terén is az élen jár, így ha egyetemi éveid alatt úgy döntenél, hogy tanulmányaidat külföldön szeretnéd folytatni, a lehetőségek tárháza vár majd.

IBS - International Business School

Vonzanak a nemzetközi kapcsolatok? Imádod a családias hangulatot? Akkor az International Business School-t neked találták ki! Sok külföldi hallgató választja az IBS-t, így számos más kultúrával és szemlélettel találkozhatsz tanulmányaid során, amit akár az üzleti szférában is kamatoztathatsz.

Károli Gáspár Református Egyetem

Folyamatosan növekvő hallgatói létszám ellenére is családias hangulat fogad a Károlin, az oktató és hallgató között személyes kapcsolat van, itt garantáltan választ kapsz a tanárodnak küldött e-mailekre! A Károlin a hallgató nem csak egy Neptun-kód. Akkor is ajánljuk ezt a sulit, ha érdekelnek az egzotikusabb nyelvek, mint például a finn, norvég, kínai vagy japán, a Károlin lesz lehetőséged elsajátítani őket!

Kodolányi János Egyetem

A Kodolányi egy 30 éve alapított magánegyetem. Akik a KJE mellett teszik le a voksukat 12 alapszak, 3 mesterszak és 3 felsőoktatási szakképzés közül válogathatnak. Elérhető ponthatárokkal, rendkívül rugalmas online megoldásokkal, személyre szabott mentorprogrammal, egyedülálló oktatási módszerrel vár a Kodolányi Budapesten, Orosházán és Székesfehérváron is.

METU - Budapesti Metropolitan Egyetem

METU az "AlkotóEgyetem". Ebben a suliban a hangsúly a gyakorlati órákon és a projektfeladatokon van. Az egyetem célja az, hogy felismerd az erősségeidet, és kihozd magadból a legjobbat az élet minden területén. Azoknak ajánljuk, akik kreatívak, vállalkozó szelleműek és nem riadnak vissza a csapatmunkától sem. Modern oktatási környezet és infrastruktúra, digitális tananyag, e-jegyzetek, inspiráló projekttermek, profin felszerelt műhelyek és chill-out közösségi terek várnak a METU-n.