Felvételi 2021: Hazánk egyik legmodernebb campusán szeretnél tanulni? Segítünk, hova jelentkezz!

Hamarosan lezárul a felsőoktatási jelentkezési időszak, de még mindig tanácstalan vagy, hogy hol folytasd? Nem csoda, hiszen nemcsak azt kell eldöntened, milyen szakon szeretnél tanulni, de az sem mindegy, melyik egyetem mellett teszed le a voksod! Összegyűjtöttük a legnépszerűbb felsőoktatási intézmények rövidfilmjeit, amelyek segíthetnek a végső sorrend kialakításában. Sorozatunk negyedik részében az NKE, az Óbudai, a Pázmány, és a Pécsi Tudományegyetem videóit láthatod.

NKE - Nemzetközi Közszolgálati Egyetem

"A biztos jövő egyeteme" tökéletes választás azoknak, akik a hazai és nemzetközi közigazgatási szférában, a Magyar Honvédségnél vagy rendvédelmi szerveknél szeretnének elhelyezkedni. A NKE-ről az sem egy elhanyagolható információ, hogy hazánk egyik legmodernebb campusával rendelkezik, így minden feltétel adott a zökkenőmentes, boldog egyetemi éveid elkezdéséhez.

Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem a magyar műszaki felsőoktatás meghatározó szereplője. Duális és kooperatív képzéseiknek köszönhetően gyakorlati tudást és versenyképes diplomát szerezhetnek az ide jelentkezők műszaki, informatikai, természettudományi, gazdaságtudományi, építész- és építőmérnöki, agrár, valamint pedagógiai területeken. Összesen 7 karon, 2 képzési központban, 17 alapszakon, 11 mesterszakon, 3 doktori iskolában biztosítanak lehetőséget a tanulásra. Alap, mester és doktori szinten oktatnak, Budapesten és több vidéki városban.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

A PPKE egy államilag elismert egyházi egyetem, a magyar katolikusok egyeteme. Az iskola a viszonylag kisebb felsőoktatási intézmények közé tartozik, így a közvetlen és családias hangulat garantált. Itt nemcsak életre szóló élményeket, de szakmailag elismert tudást is szerezhetsz. Ha pedig érdekelnek a közel-keleti országok, szerencséd van, mivel jereváni (Örményország) kapcsolatai is vannak az iskolának.

Pécsi Tudományegyetem

Nem tudod még pontosan, hogy mi szeretnél lenne? Jól jönne egy biztos alap? A Pécsi Tudományegyetemen olyan sokrétű alaptudásra is szert tehetsz, ami szuper ugródeszka a karriered beindításához. A PTE akkor is egy tökéletes választás, ha jobban preferálod a mediterrán hangulatot, mint a nyüzsgő fővárost. A Baranya megyei város a vidéki hallgatók körében kifejezetten népszerű.