Ezt minden felvételizőnek látnia kell: így biztosan nem rontod el a jelentkezést!

Rohamosan közeleg február 15-e, az egyetemi felvételi jelentkezések határideje, de hogy is tudnád elfelejteni, nem igaz? Félsz, hogy elrontasz valamit? Ha rajtunk múlik, akkor biztosan nem lesz gond! Összeszedtünk minden fontos információt az e-felvételivel kapcsolatban, lépésről lépésre, képekkel, annak érdekében, hogy könnyedén és stresszmentesen meg tudd tenni az első lépéseket.

Teljesen normális, hogy izgulsz, és szeretnél mindennek a lehető legjobban utánajárni. Íme pár dolog, amivel jobb, ha tisztában vagy.

Február 15-e után nyelvvizsgázol? Semmi gond!

A jelentkezés benyújtásakor csak azokat az eredményeket szükséges feltüntetni, amelyeket már dokumentummal tudsz igazolni. Természetesen a jelentkezési határidőt követően megszerzett nyelvvizsga adatait a felvételi eljárás során pótolni tudod, legkésőbb 2021. július 8-ig. Azt viszont ne felejtsd el, hogy a nyelvvizsga-bizonyítványok kiállításának ideje 60 nap!

Több mint három helyre jelentkezel? Erre nagyon figyelj!

Három jelentkezési hely megjelölésére díjmentesen van lehetőséged, viszont a további jelentkezési helyekért 2000-2000 forint kiegészítő díjat kell fizetni. Nagyon ügyelj arra, hogy ezt a díjat február 15-ig fizesd be!

Kitöltötted a jelentkezési űrlapot az e-felvételi rendszerben február 15-ig? Attól még nem lesz érvényes a jelentkezésed!Ezt még hitelesítened is kell! A kitöltést követően az Ellenőrzés és hitelesítés menüpontban egy globális ellenőrzés sikeres és hibamentes elvégzése után kapcsolódhatsz az Ügyfélkapu rendszeréhez vagy kinyomtathatod a hitelesítő adatlapot, amit aztán feladsz a postán 2021. február 20-ig.

A jelentkezés menete: 

Összeszedtünk minden fontos információt az e-felvételivel kapcsolatban, lépésről lépésre, képekkel
Összeszedtünk minden fontos információt az e-felvételivel kapcsolatban, lépésről lépésre, képekkelFotó / Felvi.hu