Ne maradj le! Már csak pár nap a felvételiig

Ugye, már te is kész vagy az egyetemi felvételi jelentkezési adataid kitöltésével? Ha nem, akkor sincs okod aggodalomra! Mutatjuk a legfontosabb lépéseket, melyekre még február 15. éjfélig van lehetőséged.

Mit takar pontosan a február 15-ei dátum? Eddig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül alap-, osztatlan- és mesterképzésre, illetve felsőoktatási szakképzésre, valamint eddig lehet feltölteni a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat. Ne feledd, kizárólag elektronikus úton tudsz jelentkezni!

A jelentkezés során kiemelten fontos, hogy alaposan megfontold a felvételi sorrendet, ugyanis ezen már csak egyszer lesz lehetőséged változtatni, április 19 és július 8 között. (Ez azért fontos, mert a jelentkezőt abba az intézménybe veszik fel, ahol elsőként éri el a ponthatárt.) A később kézhez kapott dokumentumokat, mint például a február 15-e után szerzett nyelvvizsgát, is eddig az időpontig tudod majd feltölteni.

Lássuk a jelentkezés határidős lépéseit!

1. Először regisztrálni kell a felvi.hu oldalon. Miután elfogadtad a felhasználási feltételeket, egy e-mailt fogsz kapni, benne a biztonsági kóddal és a felvételi azonosítószámmal. Mindenképp olyan e-mail címet adj meg, amit rendszeresen használsz, ugyanis ide fogod kapni a legfontosabb információkat a felvételi eljárás során!

2. Bejelentkezés után bal oldalt láthatod az E-felvételi lehetőséget. Ezen belül lehet rögzíteni a személyes adatokat, feltölteni a kért dokumentumokat és kialakítani a felvételi sorrendet. Több mint 3 jelentkezési hely megadása esetén helyenként 2000 forint kiegészítő eljárási díjat kell fizetni. Ugyanannak a képzésnek az állami ösztöndíjas és önköltséges formája egy jelentkezési helynek számít.

3. Végül fel kell tölteni a jelentkezéshez szükséges, már meglévő dokumentumok jó minőségben fotózott vagy szkennelt másolatát, egy példányban.

Az utolsó lépésre, a hitelesítésre még bőven van időd február 20-ig! Viszont nem árt felkészültnek lenni: ha időben létrehozod a hitelesítéshez elengedhetetlenül fontos ügyfélkaput, semmiről nem fogsz lemaradni!

forrás: felvi.hu

Konda Nikolett