Óriási segítség a felvételiben, ezt látnod kell!

Már csak napok vannak hátra és lezárul a felvételi határidő! Még mindig nem késő, hogy beadd a jelentkezésed és a mostani újítással Te is nagy segítséget kaphatsz, hogy melyik egyetemet válaszd! Mutatjuk a részleteket!

Azzal már több cikkünkben is foglalkoztunk, hogy ha nem tudod eldönteni, hová jelentkezz, akkor az egyetemek kisfilmjei segíthetnek neked. Most azonban olyan segítséget kapsz, ami korábban nem volt elérhető: a felvi.hu pontszámító kalkulátorát ugyanis felturbózták egy kicsit!

Ha már regisztráltál, akkor lépj be és azonnal eléd is kerül az alábbi oldal:

felvi.hu pontszámító kalkulátor
felvi.hu pontszámító kalkulátorFotó / felvi.hu

 A középen látható rózsaszín sávban a jelentkezésem menüben ki kell választanod az intézményt, a kart és a szakot és máris meglátod, hogy ehhez a választott egyetemhez erre a szakirányra milyen érettségi követelményeknek kell megfelelned!

felvi.hu pontszámító kalkulátor
felvi.hu pontszámító kalkulátorFotó / felvi.hu

 Ha még nem jártál még pontosan utána, hogy a hőn áhított pályára milyen követelményeket támasztanak, akkor ez nagy segítség lesz neked! Érdemes olyan szakokat is megnézned, amikre korábban nem gondoltál, de szeretnél beírni az utolsó helyre egy "mentsvárat", ahová mindenképpen felvesznek. Iránymutató lehet ennél is, ha látod, hogy mivel kell készülnöd!

Ha abban a helyzetben vagy, hogy érettségi eredményeid is vannak már, mert korábban érettségiztél, akkor az eredményeid kitöltésével a kalkulátor segítségével a végén megtudhatod, hogy hány pontod van és körülbelül milyen esélyeid vannak a bejutásra.

felvi.hu pontszámító kalkulátor eredmény
felvi.hu pontszámító kalkulátor eredményFotó / felvi.hu

A pontszámításban segítségedre lehet még az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettesének videója is!

Az idei évben egyébként különösen megéri felsőoktatási intézménybe jelentkezni! Hogy miért? Korábbi cikkünkből megtudhatod!

Láss neki, ne szalaszd el a lehetőséget!