A felvételi jelentkezés könnyen megy, ne halogasd!

A felvételi eljárás nem tűnik egyszerűnek, de ha lépésről lépésre mindent megcsinálsz, akkor nem tudod elrontani. Mutatjuk, mire figyelj!

Korábban már írtunk róla, hogy a felvételihez szükséged lesz ügyfélkapura, bár telnek a napok, de még mindig nem késő, hogy elindítsd a folyamatot!

1. Ha az ügyfélkapuval megvagy, akkor a következő lépés az, hogy regisztrálsz a felvi.hu-ra. Bagatell, de hidd el, rengeteg diák az utolsó pillanatra hagyja jelentkezést, ami már azért sem szerencsés, mert ilyenkor eleve túlterhelt kicsit a rendszer, noha készülnek rá, de előfordulhat, hogy lefagy az oldal. Ne éjfél előtt 3 perccel kapj infarktust!

2. Ha regisztráltál, ismerd meg kicsit az oldalt! Igen, jogosan gondolod, hogy a modern technika gyermekeként ezek az apróságok a kisujjadban vannak, de a last minute akciókat tartogasd inkább máskorra. Barátkozz meg vele, hogy melyik menüpont, honnan érhető el, olvasd el a tájékoztatókat.

A felvi.hu egy nagyon jól összeszedett, átlátható, logikusan összerakott honlap, de ha nem tudod, mit-hol kell keresned, akkor megette a fene az egészet. A Főoldalon négy menü látható:

  • felvételi
  • hallgatóknak
  • diplomán túl
  • felsőoktatási műhely

Értelemszerűen neked most az első fog kelleni, a felvételire kattintás után megjelenik alatta egy barna címsor, itt fogsz megtalálni mindent, ami a jelentlezésedhez szükséges. Fontos, hogy a jelentkezésedet ugyanebben a sorban az E-felvételi almenüben kell majd benyújtanod, ehhez azonban küldeni fognak a megadott email címre egy kódot, amivel tovább tudsz majd lépni.

3. Az e-felvételi már egy külön ablakban fog megnyílni, itt nagyon részletesen és átláthatóan minden pontnál le van írva, hogy mit kell tenned, hogyan kell kitöltened. Érdemes ezeket az útmutatókat előre elolvasnod! Nem stéberségből, és nem is azért, mert nem lehet felfogni. Egyszerűen azért, mert ha hiányzik valami, még utána tudsz nézni, vagy ha variálni akarsz, tudj módosítani rajta. Legyél tisztában a tartalommal, mozogj otthonosan a felületen, mert ha ott ülsz élesben az utolsó pillanatban, azzal rengeteg időd fog elmenni és a stressz miatt valami apró hibán akár el is csúszhat az egész. Légy most egy kicsit előrelátó!

Ne felejtsd el, itt vagyunk és segítünk Neked! Kövesd a Felvételi 2021 rovatunkat, megkapod a választ a kérdéseidre!

Magyar Krisztina