Egyetemi öntevékeny kör: közösségi élet az órákon túl

Az egyetemi évek remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a száraz tanulmányok és a kevésbé száraz csütörtöki bulik mellett szakmailag, gyakorlatban is fejlődj, részese legyél olyan társaságoknak, akik hasonló érdeklődéssel és ambíciókkal rendelkeznek, mint Te! A szakkollégiumok működéséről már írtunk, így most az öntevékeny köröket vesszük nagyító alá.

Az öntevékeny köröket a közös érdeklődéssel rendelkező hallgatók egy csoportja alapíthatja valamilyen tevékenység együttes végzésére egyetemi kereteken belül. Ez a közös tevékenység lehet szakmai, sport, tudományos, kulturális vagy közösségformáló. Az öntevékeny körök működését az egyetem eszközökkel és helyiségekkel támogatja, tehát, hogy ha a barátaiddal nagyon szeretnél valamely fenti kategóriába eső tevékenységet végezni, viszont jelenleg hiányzik egy közös tér vagy bizonyos kellékek, ez egy tökéletes lehetőség az ötletetek megvalósítására.

A körök célja, hogy a hasonló érdeklődéssel rendelkező diákok megtalálják a saját közösségüket és helyüket az egyetemi életben, ezáltal nem csak jó és hasznos időtöltést garantálnak, de remek lehetőséget arra, hogy új embereket ismerj meg. Emellett persze az egyetem közösségi élete is színesebbé válik a körtagoknak szervezett programokkal.

Szinte minden egyetem bármely karán lehet öntevékeny körökkel találkozni, melyek a különböző sportokhoz, főzéshez, filmezéshez, szakterülethez, társasjátékhoz, zöld életmódhoz, túrázáshoz, tehetséggondozáshoz és még sok más tevékenységhez kapcsolódnak. A saját karod honlapján megtalálhatod a már létező öntevékeny köröket, melyekbe tudsz jelentkezni, de ha teljesen új ötleted van, azt is benyújthatod a Hallgatói Képviselet számára, és ezzel nyerhetsz teret és erőforrást a hobbid végzéséhez egy új közösségben.

Csesznok Flóra