Figyelj a felvételi utolsó lépésére: enélkül minden érvénytelen!

A felvételi eljárás nem egyszerű, de ha lépésről lépésre mindent megcsinálsz, akkor nem tudod elrontani. Fontos tisztán látni azonban, hogy ha már mindennel kész vagy, és február 15-e is elmúlt, még mindig van egy feladat, amit nem hagyhatsz ki: ez pedig nem más, mint a hitelesítés maga! Enélkül az egész jelentkezésed érvénytelen lesz, mutatjuk mit kell tenned!

Korábban már írtunk róla, hogy a felvételihez szükséged lesz ügyfélkapura és arról is, hogy érdemes időben elkezdened megbarátkozni a felvi.hu felületével, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen mindent kibogarásznod. Összeszedtünk már neked a gyakori hibákat is, most pedig az utolsó lépés következik:

A hitelesítés maga

Ha mindennel megvagy, akkor nem maradt más hátra, minthogy hitelesítsd a jelentkezésedet. Az egyik legsúlyosabb hiba, amit elkövethetsz, ha ez elmarad, ugyanis enélkül az egész eljárás érvénytelen lesz! Erre azért is kell kiemelten odafigyelned, mert a hitelesítésre a jelentkezés lezárulta után még 5 napod van, tehát február 20-ig tudod elküldeni. (Papír alapú hitelesítés esetén a postára adás dátuma számít, ami szintén február 20!)

Hogyan?

  • A hitelesítést akkor érdemes megkezdeni, amikor már biztos vagy abban, hogy nem szeretnél módosítani az adataidon.
  • A hitelesítést az e-felvételi rendszerén keresztül tudod intézni, ha van ügyfélkapud.
  • Amennyiben nincs, akkor postai úton kell ezt megtenned, az E-felvételi felületéről kinyomtatható hitelesítő adatlappal, amit nyomtatás után aláírva kell postáznod az Oktatási Hivatalnak (1443 Budapest, Pf. 220 címre.)

Gondoskodj róla, hogy ha már mindent megcsináltál és véglegesítettél a felvételiddel kapcsolatban, akkor még ne dőlj hátra, mert a hitelesítésre még további 5 napod van, enélkül hiába minden!

További információk elérhetők még a felvi.hu oldalán.