Online pályaorientációs modul!

Új, felhasználóbarát modul segíti a fiatalokat az iránykeresésben. Ha még nem tudod, merre menj tovább, ez óriási segítség lehet pályaválasztás vagy pályamódosítás előtt álló fiataloknak, szüleiknek és más érdeklődőknek egyaránt! Mutatjuk a részleteket!

Az adatok egyesítésén alapuló kutatási modul a köz-és felsőoktatás közötti átmenetet támogatja, méghozzá a pályaválasztást és a pályaorientációt a téma szempontjából legfontosabb adatok megjelenítésével.

Bár a felsőoktatással és az azt követő későbbi munkavállalással kapcsolatban is rengeteg tévhit és eltérő vélemény létezik, a pályaorientációt támogató modul tényadatokkal válaszol a pályaválasztás előtt álló fiatalok legfontosabb kérdéseire:

  • milyen munkakörben tudnak elhelyezkedni a megszerzett diplomájukkal,
  • mennyi idő alatt fognak tudni állást találni,
  • mennyit kereshetnek egy adott képzési terület végzettjeiként,
  • és hogy fog kinézni a karrierpályájuk.

A jelentkező ezekre a kérdésekre konkrétan rá tud keresni, ha esetleg kérdés merülne fel benne a jövőjét illetően. Az interaktív keresőfelület célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok számos, szabadon választható összetételű, pontosságú és részletességű adatkört megismerhessenek: egy kattintással választható a képzési terület, szak, vagy intézmény. A bizonytalankodó felvételizőknek ez óriási segítség lehet, hiszen támogathatja a döntésüket a jelentkezés kapcsán.

További információ és a keresőfelület a diplomantul.hu felületen érhető el.