Meddig tart még?! Motiváció a harmadik online szemeszterhez

Immár a harmadik szemeszterünkkel kell szembenéznünk onilne formában. Bár a háromból a tavaly tavaszi félévben még egy hónapig bejártunk egyetemre, majd ősszel kipróbálhattuk a hibrid oktatást, mégis valljuk be, három szemeszterünk szinte teljes mértékben neten keresztül zajlott. Ilyen körülmények között nehéz motiváltnak maradni, ám a következő pár tipp segíthet a felszínen maradni.

Fókuszálj a jóra!

Lásd a pozitív oldalát az online oktatásnak! Keresd meg azt az apróságot, ami megkönnyíti az életedet, ami miatt könnyebben tudod abszolválni a félévet.

Készíts ezekről listát, lehet, meglepően sok dolog eszedbe fog jutni.

Tanulósarok

Ha még nem alakítottad ki a tanulásra szánt kuckód, eddig ágyból, konyhából és mindenhonnan máshonnan vettél részt az óráidon, érdemes kialakítanod a lakásban azt a teret, ahol csak a sulis dolgaiddal foglalkozol. Az életed fontos helyszínei egy lakásba szorultak, jót tesz, ha valamilyen szinten mégis elválasztod ezeket egymástól.

Új célok

Jöhetnek az „új szemeszter, új én" fogadalmak! Tűzz ki magad elé célokat, ami által könnyebben tudsz lépést tartani az egyetemi teendőiddel. Fontos, hogy olyan célokat tűzz ki, amik teljesíthetőek.

Ne akarj hármas átlagról ötösre ugrani, fókuszálj az apró sikerekre, amik által elérheted a fő célodat.

Szánj időt magadra

Készíts magadnak napirendet, listázd a teendőidet, szervezd meg a heted, és sose hagyd ki azokat az órákat, amikor csak magaddal foglalkozol! Tegyél bármit, ami segít abban, hogy szórakozz vagy kikapcsolódj!

Mozgás, táplálkozás

Az immunrendszeredre jelen helyzetben (és amúgy is) hatalmas szükség van, amit bizonyítottan mozgással és megfelelő táplálkozással lehet erősíteni.

Iktass be napi egy óra mozgást, csökkentsd le a napi képernyő idődet. Mindez a tanulásban is nagy segítség lehet számodra.