Mikor lesz a tavaszi szünet?

A tavaszi szünetre idén is távoktatásból mennek a tanulók. Ez persze talán nem igazán segíti a húsvéti ünnepekre való hangolódást, de sajnos a járványügyi helyzetre való tekintettel ezt el kell fogadnunk. A 2020/21 tanévben a tavaszi szünet április 1-je és 5-e közé esik.

Távoktatásra állt át az egész oktatási rendszer, ugyanis Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter március 4-én bejelentette, hogy a óvodákat és az általános iskolákat március 8-tól április 7-ig (azaz a tavaszi szünet végéig) bezárják, a középiskolákban és az egyetemeken pedig eddig is ilyen formában folyt az oktatás.

A koronavírus járványnak köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a digitális kommunikációs csatornák jelentősége és kutatások is alátámasztják, milyen fárasztó tud lenni a távoktatás.
Ezért nem csoda, ha ugyanolyan fáradtnak - vagy még fáradtabbnak- érezzük magunkat, mintha tantervi oktatás lenne.

Éppen ezért még nagyobb szükségünk van a tavaszi szünetre, mint valaha.

Töltsétek ezt az időt pihenéssel és ünnepléssel, hogy az elkövetkezendő időszakra is fel tudjatok töltődni.
Remélhetőleg nemsokára újra visszatérhetünk a normál hétköznapokhoz és újra láthatjuk barátainkat élőben, nem csak a kamerákon keresztül.

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. március 31. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap pedig 2021. április 7. (szerda).

Plusz egy hasznos tipp a távoktatáshoz:

Alakítsatok ki egy tanuló sarkot és ne az ágyatokból jelentkezzetek be az óráitokra, vagy a meetingekre, ugyanis fontos, hogy minden tevékenységnek meglegyen a maga területe és ezáltal jobban el tudjanak különülni egymástól. Meglátod ez egyfajta keretbe helyezi az online óráidat is.