Mire jó a Neptun Meet Street?

Ha láttál már Neptun rendszert közelről, biztosan feltűnt már fejléc bal oldalán lévő Neptun Meet Street felirat. De mi ez pontosan?

A Neptun Meet Street szolgáltatást nem minden egyetem használja, van rá esély, hogy rákattintva egy hibaüzenet jelenik meg neked. Ennek ellenére a Neptun minden intézménynek lehetőséget ad, hogy ezt a szolgáltatást használja, amely esetén pontosan arról van szó, amire valószínűleg először gondolsz: egyfajta virtuális térről.

A Neptun Meet Street célja megkönnyíteni a hallgatók és az oktatók közötti kommunikációt.

Ezáltal lehetővé teszi, hogy a különböző platformokon szétszórva megjelenő információk egy egységes keretben lehessenek, melyek bármikor hozzáférhetőek. A szolgáltatás minden tárgyhoz és kurzushoz automatikusan hozzárendel egy-egy virtuális teret, de az oktatók és az adminisztrátorok további virtuális tereket is létrehozhatnak. Ezek olyan webes terek, ahol az oktatók és a hallgatók nyilvánosan véleményt cserélhetnek, dokumentumokat oszthatnak meg vagy fórumtémákat hozhatnak létre.

A hallgatóknak számos előnyük származik a Neptun Meet Street használatából:

  • A hallgatókkal és oktatókkal való kommunikáció egységes felületen történik, nem kell több platformot nézegetni.
  • Könnyebb tájékozódni az intézményi eljárásokkal, szabályzatokkal kapcsolatban.
  • Egy helyen látható az összes kurzus és minden hozzá tartozó információ, a feladatokat is itt lehet beadni. Ez online oktatás idején jelentősen megkönnyíti a hallgatók dolgát.
  • Szabadabb időbeosztást tesz lehetővé jelenléti oktatás esetén is, hiszen a rendszer bárhonnan, bármikor elérhető, nem kell minden feladatbeadásnál vagy tájékoztatónál személyesen jelen lenni.
  • Rendelkezésre áll egy részletesebb, több információt tartalmazó órarend is, amely egy személyes naptár.
  • A Tanulmányi Rendszerben szereplő tárgy- és vizsgabeosztást is automatikusan átveszi a Neptun Meet Street, ami így bekerül a naptárba.

Konda Nikolett