Űrmérnök lennél? A BME mesterképzése segít benne

A tervek szerint 2022-ben indul majd a Műegyetemen az űrmérnök MSc, melyre műszaki és természettudományi végzettségű diplomások jelentkezését várják.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar 2019-ben kezdeményezte az űrmérnök mesterképzés elindítását. 2019 őszén el is készült a mesterszak képzési és kimeneti követelménye. Az Oktatási Hivatal jóváhagyása után 2020 decemberében a szakot hivatalosan is bejegyezték, ami azt jelenti, hogy innentől kezdve a magyar egyetemek előtt nyitva áll a lehetőség űrmérnöki képzés indítására. Amennyiben a Műegyetem szakindítási programját megfelelőnek minősítik a hazai szervezetek, 2022-ben már el is indulhat az okleveles űrmérnökök oktatása.

A képzés célja olyan műszaki szakemberek képzése, akik űrtechnológiához, űrkutatáshoz kapcsolódó, elsősorban mérnöki jellegű tervezési, fejlesztési, gyártási és üzemeltetési feladatok ellátására képesek. A BME VIK közleménye szerint az űrszektorban hiány van jól képzett szakemberekből, ezért az itt végzettek könnyen el tudnak majd helyezkedni.

A mintatantervről, a felvételi követelményekről és a szakkal kapcsolatos további információkról itt tudsz tájékozódni.

forrás: BME VIK