Fényszőnyegfestő pályázat indul a pécsi művészeti karos hallgatóknak

A nyári Zsolnay Fényfesztivált szervezői fényszőnyegfestő pályázatot hirdetnek a Pécsi Tudományegyetem művészeti karának hallgatói számára.

A Fényfesztivál évről évre megrendezett program, ami tavaly elmaradt a járvány miatt. Legintenzívebb élménye minden évben a közel harminc állomást magában foglaló belvárosi fénykörút bejárása. Ezen a fénykörúton a közönség által egyik leginkább kedvelt alkotás a Fényszőnyeg, mely a pécsi Janus Pannonius utca burkolatának és házfalainak analóg fényfestéséből áll. A pályázat keretein belül a pécsi művészeti karos hallgatók ezt tervezhetik meg, ami magas színvonalú bemutatkozási lehetőséget kínál a művészeti szakos hallgatóknak.

A pályázat keretein belül a pécsi művészeti karos hallgatók ezt tervezhetik meg, ami magas színvonalú bemutatkozási lehetőséget kínál a művészeti szakos hallgatóknak.
A pályázat keretein belül a pécsi művészeti karos hallgatók ezt tervezhetik meg, ami magas színvonalú bemutatkozási lehetőséget kínál a művészeti szakos hallgatóknak.Fotó / Mediaworks

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. bízik benne, hogy a fesztivált idén megrendezhetik az eddig tervezett időpontban, július 1. és 4. között. Ha a járvány miatt erre mégsem lesz lehetőség, akkor a legközelebbi fényfesztivál alkalmával fogják bemutatni az alkotásokat.

A felhívásra a PTE művészeti karának aktív hallgatói egyénileg vagy csoportban jelentkezhetnek május elsejéig. Az első három nyertes pályázó százezer forintos pénzjutalomban részesül.

A pályázattal kapcsolatos további részletek a Zsolnay Fényfesztivál honlapján olvashatóak.