Az ELTE rendezi az idei informatikai OTDK-t

Ahogy már előző cikkünkben is írtuk, az idei OTDK konferenciák új köntösbe kerülnek, hiszen a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva az online térben szervezik meg őket. Az Informatikatudományi Szekciónak idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara ad otthont március 30. és április 1. között.

A háromnapos online rendezvény március 30-án (kedden) 10 órakor Roska Tamás nevét viselő Tudományos Előadással kezdődik és április 1-jén (csütörtökön) az eredményhirdetéssel zárul. A konferencián való részvétel az érdeklődők számára is ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melynek határideje március 25.

A rendkívüli helyzet ellenére rekordszámú pályázat érkezett, összesen 188 hallgatótól 165 dolgozat. Közülük 2 fő középiskolás diák, 98 fő alapképzésben, 88 pedig mesterképzésben tanul. Különböző informatikai szakokról és specializációkról mérhetik össze tudásukat a hallgatók, mint a programtervező-, mérnök-, műszaki-, gazdasági- és agrárinformatikus, bionikus. A 17 hazai és határontúli intézmény résztvevőinek közel 20 százaléka lány.

A rendezvény elsődleges célja támogatni a tehetséges hallgatókat és kutatómunkában való jártasságukat. A TDK az akadémiai utánpótlás-nevelés mellett szerepet vállal az ipari-innovációs kutatás-fejlesztésben is. Az informatikatudományi szekció dolgozatainak egy része ipari problémákra keresi a választ és a dolgozatok gyakran európai projektek keretében el is készülnek.

A konferenciák alakulásáról és eredményeiről folyamatosan beszámolunk, részletes információk pedig a rendezvény honlapján érhetőek el.