Mi történik épp most a 2021-es egyetemi felvételi eljárásban?

Az egyetemi felvételire való jelentkezés február 15-én éjfélkor zárult le, de mi történik éppen a beérkezett adatokkal?

Mint ahogy arról már beszámoltunk, megjelentek a friss felvételi adatok, amelyek szerint 11 százalékkal többen jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly, és a modellváltó egyetemek népszerűsége is töretlen.
Az elkövetkezendő időszakban folytatódik az egyetemi jelentkezés során rögzített adatok és feltöltött dokumentumok feldolgozása. Ebben a folyamatban az adatfeldolgozó munkatársak is átnézik az adatbázisban szereplő adatokat, illetve dokumentumokat, hogy legkésőbb április 19-én elindulhasson a felvételi ügyintézés, ugyanis ettől az időponttól újra megnyílik az e-felvételi felülete. Ez a tájékozódási és ügyintézési időszak, amely egészen július 8-áig tart.


De mi is történik ebben az időintervallumban?Tájékozódhatunk a központi nyilvántartásban szereplő adatainkról, dokumentumaink elbírálási állapotáról, aktuálisan kiszámolt pontszámunkról, letölthetjük a Hivatal által küldött hivatalos értesítéseket, határozatokat, végzéseket (például a hiánypótlási felszólítást, vagy a besorolási határozatot is. Ezek egy részéről az Oktatási Hivatal e-mailben is értesítést küld.


Ha teendőnk van még, akkor ez az időszak szolgál:

  • a hiánypótlásra (bizonyos dokumentumok feltöltése),
  • a sorrendmódosításra,
  • a jelentkezési hely(ek) visszavonására,
  • adatmódosításra,-pótlásra.

Nézzétek meg videónkat, melyben Bukta Péter az Oktatási Hivatal Tájékoztatási Osztályának vezetője ismerteti a felvételi menetét és fontosabb időpontjait. (Ha kifejezetten a mostani időszak menetéről tájékozódnál azt 3:34-től 5:46-ig teheted meg)

 

 A felvételi ügyintézési időszak 2021. július 8-ig tart. A ponthatárokat várhatóan július 22-én hirdetik ki.