Virtuális FiFöMa Szekció

A Szegedi Tudományegyetem április 6-9. között az online térben rendezi meg a 35. OTDK Fizika, Földtudományok és Matematika (FiFöMa) Szekcióját.

2007 után ismét az SZTE adhat otthont a 3 tudományterületet érintő szekciónak, mely megszervezésébe az SZTE TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézet, a Bolyai Intézet és a Fizikai Intézet oktatói és hallgatói segédkeztek. Az előző évekhez képest az érdeklődés tovább nőtt és összesen 296 dolgozatot neveztek a megmérettetésre. A Szekciót 4 alszekcióra, azon belül pedig 41 tagozatra bontották.

A hét évtizedes hagyományokat ápoló tudományos diákköri mozgalom történetében először nyílik arra lehetőség, hogy a dolgozatukkal pályázó hallgatókon, középiskolásokon, továbbá a zsűri és a szakmai bizottságok tagjain és a szervezőkön kívül az érdeklődő témavezetők, középiskolai tanárok, illetve egyetemisták és oktatók is regisztrálhatnak a 35. OTDK FiFöMa Szekció eseményeire. Érdemes tehát kihasználni a jövőben TDK munkában gondolkodó hallgatóság számára, hogy nézőként első kézből megtapasztalják a verseny hangulatát és megismerhetik a pályázók szakmai anyagait.

A szervezők kihangsúlyozták, hogy a tagozati üléseket a fizikával, a földtudományokkal és a matematikával foglalkozó kulturális és sport programokkal színesítik. FiFöMa Szekció honlapján a folyamatosan frissülő információk mellett az érdeklődők egyetem városát, Szegedet is megtekinthetik, valamint a tudományos diákköri mozgalom korábbi FiFöMa-díjazottjait is.