28 milliárd eurós támogatással újul meg az Erasmus+ program

Az Európai Bizottság bejelentése szerint a 2021–2027-es időszakra szóló, megújult Erasmus+ programot az EU 28 milliárd euróval támogatja majd.

A 28 milliárd eurós összeg több mint 14 milliárddal magasabb az Erasmus+ projekt 2014–2020-as költségvetésénél. A bizottság közzétette az új Erasmus+ program keretében kiírt első pályázati felhívásokat is, melyek a járványhelyzet ellenére sem állnak le.

Az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport területén tevékenykedő bármely köz- vagy magánjogi szerv pályázhat támogatásra. A megújult program ezen területek mindegyikére kiterjedve kínál lehetőséget külföldi tanulmányi időszakokra, szakmai gyakorlatokra, tanulószerződéses gyakorlati képzésekre és csereprogramokra.

Az Erasmus hallgatói csereprogram 1987 óta kínál nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőséget a fiatalok számára. A 2014-ben kibővített programot Erasmus+ névre keresztelték. Az elmúlt három évtizedben több mint 10 millió felsőoktatásban tanuló diák tanulmányait segítette a program az EU összes tagállamában, illetve rajtuk kívül Norvégiában, Izlandon, Liechtensteinben, és Törökországban.

forrás: MTI