Véget ért az első OTDK szekció

Március 29-31. között az Állatorvostudományi Egyetem szervezésében megtartották a 35. OTDK első szekcióját, az agrártudományit.

Az idén is nagy népszerűségnek örvendő szekcióbanközel 250 hallgató mutatta be kutatási eredményeit. Minden esetben szakmai zsűri értékelte a versenyzők írásbeli és szóbeli teljesítményét is. Az előre benyújtott hallgatói pályamunkákra két külön bíráló által adott pontszám számtani átlagaként maximum 45 pontot szerezhettek. Az írásbeli mű értékelése során a zsűri többek között figyelembe veszi a dolgozat stilisztikáját, a téma irodalmának feldolgozottságát, a kutatás módszertana mellett az eredmények bemutatását és értékelését is.

A művekből készült 15 perces prezentációkra és ezt követő 7 perces szakmai vitákra az említett három napon került sor. Az előadásokra a szakma elismert képviselőiből álló tagozati bíráló bizottság által összesen 55 pont volt adható. Fontos volt az előadás módja és nyelvezete mellett, annak tartalma, szakmai színvonala és az előadó felkészültsége, vitakészsége is.

A szekcióból egy rezümékötet is készítettek, melyben minden előadó bemutatott kutatásának kivonata megtalálható. Az eredmények ismertetésére az utolsó napon a késő délutáni órákban került sor, ahol a 23 tagozat mindegyikében első három helyet és különdíjat is hirdettek.