Virtuális örökbefogadásba kezdett az EKE

Az Eszterházy Károly Egyetem Turizmus tanszéke virtuális örökbefogadási programot indított, hogy segítse az ágazat bajba jutott kis- és középvállalkozásait.

Elsősorban főként Heves megyében található turisztikai vállalkozások számára nyújtanak szakmai és eszmei támogatást a tanszék oktatói és hallgatói. Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita tanszékvezető asszony kezdeményezésére tanegységenként az intézmény hallgatói – oktatói felügyelettel – virtuálisan örökbe fogadhatnak egy-egy a vírus okozta nehézségekkel küzdő turisztikai szolgáltatót. Az első „örökbefogadott" a turisztikai termékfejlesztés órára vendégelőadóként meghívott Tari Tünde vállalkozása, a Bari Tanya. Az óra keretein belül ismertette turisztikai termékét, mely alapján a hallgatók egy SWOT analízis segítségével értékelték a Bari Tanyát.

Jelenlegi cél a Bari Tanya legújabb lakóinak (újonnan született bébi kecskék, kisnyuszik) támogatása és a célcsoport növelése, hogy amikor újra kinyithat, minél többen csodálhassák meg az udvar apraja-nagyját. A hallgatók több marketing kampányba is kezdtek, például az online kecskesimogató népszerűsítése érdekében.

Az egyetem mindig is nagy hangsúlyt fektetett a gyakorlatorientált képzésre, ez pedig kiváló alkalom, hogy a társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság ne csak egy tankönyvi fejezet legyen.