Újabb két OTDK szekción vannak túl a hallgatók

Április 6-9. között két OTDK szekciót is megrendeztek a virtuális térben. A FiFöMa szekciónak és az Orvos- és Egészségtudományi Szekciónak egyaránt a Szegedi Tudományegyetem adott otthont.

Az Orvos- és Egészségtudományi Szekció idén is nagy népszerűségnek örvendett. A hazai és határon túli felsőoktatásban tanuló közel 520 hallgatója mellett középiskolás tanulók is tartottak előadásokat a Konferencián77 tagozatban. Tudományos munkájukat 10 perces előadásban Zoomon keresztül mutathatták be, az ötfős független szakmai zsűri előtt.A munkák rövid összefoglalója megtalálható a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójának hivatalos kiadványában.
A legnagyobb számban a Semmelweis Egyetem hallgatói képviselték magukat, összesen 173 előadással, ezt követte a Debreceni Egyetem 114 hallgatóval. A bemutatott előadások fele részesülhetett díjazásban, a szponzoroknak köszönhetően.

A konferencia tudományos programjain túl a szervezők közösségi és kulturális programokkal is készültek.
A konferencia tudományos programjain túl a szervezők közösségi és kulturális programokkal is készültek.Fotó / Shutterstock

 

Ezzel párhuzamosan folyt a Fizika, Földtudomány és Matematika Szekció is, ugyancsak a Szegedi Tudományegyetem szervezésében. 41 tagozatban 293 pályamunka került bemutatásra, melyek felölelték a fizika, a földtudományok és a matematika legizgalmasabb részleteit, innovatív eredmények bemutatásával. A bemutatott kutatásokat szintén egy absztraktkötetben lehet megtekinteni. A konferencia tudományos programjain túl a szervezők közösségi és kulturális programokkal is készültek, nemcsak a versenyzők, hanem minden érdeklődő számára. Az utolsó versenynap végén Csenki Attila népszerű stand-upos online humorestjét tekinthették meg.

Az eredményhirdetés mintkét esetben április 9-én pénteken délután, ünnepélyes keretek közt történt online élő közvetítéssel.