OMDK eredmények

Április 8-10. között Zoomon keresztül valósult meg a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciója.

A nem szokványos körülmények ellenére, minden eddiginél több, 386 művész hallgató nyújtotta be részvételi szándékát, akik 17 művészeti területet fedtek le. Az online eseményt a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara szervezte, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának és a Magyar Képzőművészeti Egyetemnek közreműködésével.

„Az OMDK az ország legnagyobb presztízsű művészeti seregszemléje, ahol a magyar (határon innen és túl) művészeti felsőoktatás legtehetségesebb, legmotiváltabb hallgatói mérhetik össze tudásukat és alkotói szemléletüket" - olvashatjuk a Budapesti Metropolitan Egyetem, Művészeti és Kreatívipari Karának dékánja, Csizmadi Péter köszöntőjében.

A pályázók munkájuknak szakmai zsűri előtti bemutatása mellett, a művészeti terület meghatározó személyiségeivel találkozhattak és cserélhettek gondolatokat az elmúlt napokban. Egy ilyen találkozás a művészi szakmai életük megalapozására is szolgálhat. A 17 terület első három helyezése mellett, több különdíjban is részesülhettek a hallgatók, többek között Tóth Lívia textilművész vagy Aranyi Sándor festőművész felajánlása révén.
Több publikációs lehetőségre is esélyük nyílt a legkiválóbb pályázóknak, mint például a Parlando folyóiratban.

Kövesd nyomon te is a 35. OTDK alakulását, hiszen még további 10 szekció eredményeivel várunk.