A jogászhallgatók is megmérettették magukat

Április 12-15. között a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának szervezésében mérték össze tudásukat a jogászhallgatók a 35. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójának keretei között.

Az érdeklődőkkel együtt az esemény összes résztvevőjének száma együttesen meghaladta az ezer főt. A három nap alatt összesen 270 dolgozatot mutattak be a hallgatók Webex felületén. Az idei év kiemelt témái a szellemi alkotások jogvédelme, a telekommunikációs eszközök felhasználása és a mesterséges intelligencia jogi megközelítései voltak.Az ország nyolc jogi karáról, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, határainkon túlról és egy középiskolából is neveztek tudományos munkákkal.

Virtuális élménytúra Debrecenben, Step aerobic Jóna Katalinnal, a Déri Múzeum Képgalériája a régi városról. A tudományos előadásokon túl ilyen kísérőprogramokkal is is várták a szervezők az érdeklődőket. A délután folyamán kötetlen beszélgetések is folytak a fenntarthatóságról, környezetvédelemről, fenntartható divatról és a jogi pálya szépségeiről. A hétfő esti szakmai beszélgetés témája pedig a "Magyar diplomával jogászként az USA-ban" címet viselte.

Minden további információ az eredményekkel együtt elérhető a szekció hivatalos weboldalán.