Újranyílt az E-felvételi - ezen múlhat a sikeres felvételid

Azt hitted már minden megvan a felvételihez és hátradőlhetsz? Csak akkor tedd meg, ha többször is ellenőrizted az E-felvételi rendszerében az adataidat, dokumentumaidat és a megadott e-mail címre érkezett értesítéseket is végigolvastad.

Mik a leggyakoribb hibák?

  • E-mailek elolvasásának elmulasztása. Bármikor érkezhet új levél, hiánypótlási felhívás, egyéb elintézendő dologról szóló értesítés a jelentkező által megadott e-mail címre. Az Oktatási Hivatal elmondása szerint sajnos az a tapasztalat, hogy vannak, akik csak ritkán, vagy nem használt fiókot adnak meg, így az OH értesítése olvasatlan marad.
  • Határidő elfelejtése. Gyakori hiba még, hogy nem figyelnek az e-ügyintézés határidejére. Ugyanis csak július 8-áig van lehetőség az E-felvételi felületén az adatok módosítására és a dokumentumok pótlására.
  • Sorrendmódosítás. Fontos kiemelni, hogy a jelentkezési sorrend módosítására július 8-ig egyetlen alkalommal van lehetőség. Tehát érdemes alaposan átgondolni, hogy mit, és hanyadik helyen szeretnél megjelölni.

Miről szól az e-ügyintézés időszaka?

Az e-ügyintézés során 2021. április 19-től július 8-ig a jelentkezők ellenőrizhetik a központi nyilvántartásban szereplő személyes adataikat, az általuk megjelölt képzéseket és azok megfelelő sorrendjét. Szükség esetén a megadott adatok az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen javíthatók.

Szintén az E-felvételiben tölthetők majd fel a február 15-e után megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok. Ugyanitt ellenőrizhető a már benyújtott dokumentumok feldolgozottsága, a feldolgozás eredménye, valamint megtekinthetők az egyes dokumentumképek is.

Továbbá a jelentkezők megnézhetik az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámaikat és annak részleteit is.

Akik hiányos jelentkezést nyújtottak be, azok június 24-ig hiánypótlási felszólítást is kapnak, amely szintén az E-felvételiben érhető el.

Az OH reméli, hogy idén nem lesz olyan jelentkező, aki ilyen - apróságnak tűnő - mulasztás miatt marad le a sikeres felvételről.
Tehát folyamatosan figyeld a megadott e-mail címedet!

Július 8-a után már teljesen megpihenhetsz és várhatod a ponthatárok kihirdetését július 22-én.