Újabb két OTDK szekció zajlott április 14-16. között

A Miskolci Egyetem Bölcsészettudomány kara adott otthont a 35. OTDK Humán Tudományi Szekciójának és a Budapesti Metropolitan Egyetem a Társadalomtudományi Szekciónak április 14-16 között.

A Humán Tudomány Szekció online konferenciája a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve valósította meg a Miskolci Egyetem a Microsoft Teams platformon. A rendezvény kezdetén köszöntőt mondott többek között Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Veres Pál is, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere. A tagozatok előadásai utáni hosszú napok végén Slam Poetry előadásokkal és MŰÚT-beszélgetésekkel vártak minden érdeklődőt a Humán Tudományi Szekció YouTube csatornáján. A változatos előadásokban olyan érdekes témákról volt szó, mint az Ókori elő-ázsiai és antik régészet, vagy kortárs magyar irodalom. Az előadásokból a többi szekcióhoz hasonlóan, Rezümékötet készült, a részletes eredmények pedig már megtekinthetőek az esemény weboldalán.

Ugyanezen napokban a Társadalomtudományi Szekcióban is megmérettették magukat a hallgatók. Nem a város, hanem az online platform változott csupán, hiszen Zoom előadások keretében adhatták elő munkáikat. A tagozati ülések mellett, szakmai kerekasztalbeszélgetésekkel, mint az E-sport és függőség várták az érdeklődőket. A Rezümékötet természetesen ez alkalommal sem maradt el, a tagozatonkénti részletes eredmények pedig már szintén elérhetőek.

Az idei online OTDK lassan a feléhez ér, de még többek között hátra van a Közgazdaságtudományi Szekció, Rendészeti, Pedagógiai és Pszichológiai, úgyhogy ha te sem akarsz lemaradni, kövess minket facebookon is.