Most különösen megéri Corvinusos doktorandusznak jelentkezni

Ha továbbtanulnál, de az anyagi helyzeted ezt nem teszi lehetővé, akkor a Corvinus Doktori Iskola juttatásai nagy segítséget nyújthatnak számodra. Ugyanis havi nettó 280 000 forintot és egy laptopot is kaphatnak a hallgatói.

Corvinus Doktori Ösztöndíj az egyetemet fenntartó Kuratórium által létrehozott támogatás, melyet a képzés legkiemelkedőbb doktoranduszai kaphatnak meg.
Az idén szeptemberben induló Corvinus doktori ösztöndíjas helyekre felvett hallgatók számára az állami ösztöndíj összegét a Corvinus Egyetem kiegészíti, így ők a 2021/2022-es tanévben összesen havi nettó 280.000 forintot kapnak ösztöndíjként, és - tanulmányaikat segítendő - a képzés idejére egy laptopot is.

A Corvinus célja ezzel a döntéssel, hogy a legjobban teljesítő doktoranduszok pénzügyi helyzetét stabilizálja, és vonzóvá tegye számukra az akadémiai életpályát.

Kik pályázhatnak és meddig?

Az ösztöndíjra azok, a képzésüket 2021 szeptemberében megkezdők pályázhatnak, akik a magyar állami ösztöndíjas képzést és az akadémiai pályát választják.

A Corvinus doktori képzéseire a jelentkezési időszak 2021. április 15-én kezdődött és április 30-ig tart.

A Corvinus négy doktori iskolába várja a jelentkezőket:

  • Gazdálkodástani,
  • Közgazdasági és Gazdaságinformatikai,
  • Nemzetközi Kapcsolatok és Politikatudományi,
  • illetve Szociológiai és Kommunikációtudomány Doktori Iskola.

Újdonság, hogy idéntől kétféle képzés közül választhatnak a jelentkezők.

Pályázz te is a Corvinus Doktori Ösztöndíjra!
Pályázz te is a Corvinus Doktori Ösztöndíjra!Fotó / Shutterstock

 Ez az úgynevezett kétutas doktori képzés, amely két részre bontható:

  • akadémiai pályát kínál a felsőoktatásban/kutatásban elhelyezkedni kívánók számára
  • szakértői pályát nyújt azok számára, akik a tudományt a gyakorlatba kívánják átültetni. Erre olyan több éves szakmai tapasztalattal rendelkező közép- és felsővezetők jelentkezését is várják, akik bővíteni szeretnék tudományos ismereteiket és kapcsolati hálójukat.

A két pálya azonos képzési és kimeneti követelményeket tartalmaz, és a megszerzett fokozat (PhD) is megegyezik. A különbség csupán a képzések célcsoportjában, céljában, valamint az oktatásszervezés módjában van.

A Corvinus Egyetem célja, hogy minél több kiemelkedően tehetséges fiatal válassza a kutatói életpályát.

Az Egyetem doktori képzéseiről és a választható pályák specifikus lehetőségeiről és követelményeiről itt lehet részletesebben olvasni.