Tiszteletlenség? Ezt csinálják a diákok az online órák alatt

Az egyetemista lét egyik legnagyobb kihívását manapság az jelenti, hogy a teljes másfél óra alatt figyelmünket az órára összpontosítsuk, és ne kalandozzanak el a gondolataink másfelé. Természetesen ez szinte sosem valósul meg, sőt, legvadabb álmaink egyike az, hogy egyszer végre koncentráltan tudjuk a képernyőt bámulni.

Neked is eszedbe jut még néha, hogy egyetemista vagy? Bizonyos napokon, két beadandó között megpihenve visszaemlékezünk a régi szép időkre, amikor még bejártunk az egyetemre, voltak barátaink, és nem egy nyolcvanéves cicás néni életvitelét folytattuk.

Mostanság már csak az online órákra „ülünk be", azokat hallgatjuk, vagyis próbáljuk hallgatni. Sokszor azonban teljesen más, sokkal érdekesebb elfoglaltságokat találunk.

Igaz történetek következnek!

Házimunka, főzés?

Mikor lenne alkalmasabb megfőzni az ebédet vagy felmosni a lakást, mint az előadások alatt.
Mikor lenne alkalmasabb megfőzni az ebédet vagy felmosni a lakást, mint az előadások alatt.Forrás / Shutterstock

Mikor lenne alkalmasabb megfőzni az ebédet vagy felmosni a lakást, mint az előadások alatt.

Kikapcsolt mikrofonnal és kamerával bármi lehetséges, csak a képzelet tud határt szabni a lehetőségeknek.

Milyen jó a csoporttársakkal megenni a frissen főtt ételt, vagy megpihenni a takarítás után! A tanár hangja pedig podcastként szól a háttérben.

Séta a természetben, utazás, tömegközlekedés

Szinte biztos, hogy veled is előfordult már, hogy nem otthonról csatlakoztál be az órádra. Ilyenkor szinte verseng a professzor a külvilág zajaival, hisz egyszer őt, másszor pedig a környezetedben zajló események hangját hallod jobban.

YouTube, Facebook, Insta...

A laptopod előtt ülve biztosan neked is az eszedbe jutott az a bűnös gondolat, hogy inkább a közösségi médián töltsd el az idődet.
A laptopod előtt ülve biztosan neked is az eszedbe jutott az a bűnös gondolat, hogy inkább a közösségi médián töltsd el az idődet.Forrás / Shutterstock

A laptopod előtt ülve biztosan neked is az eszedbe jutott az a bűnös gondolat, hogy inkább a közösségi médián töltsd el az idődet ismereteid gyarapítása helyett.

Teljes mértékben meg lehet érteni, hisz egy éve mindezekre a számítógépeket, laptopokat, telefonokat használjuk.

A tanulásra és a szórakozásra szánt tér teljesen egybefolyt.

Az örök klasszikus

Reggeli órák esetében az egyik leggyalázatosabb tett az, ha elalszol.
Reggeli órák esetében az egyik leggyalázatosabb tett az, ha elalszol.Forrás / Shutterstock

Reggeli órák esetében az egyik leggyalázatosabb tett az, ha elalszol. Még mindig jobb, mintha meg sem jelennél, hisz így legalább arra van esély, hogy a professzor hangja álmaidban szólal meg, és mégis lesz valami értelme annak, hogy „részt veszel az órán".