Move Your Brain: Ötletverseny értékes nyereményekért

Move Your Brain névvel ötletversenyre hívja az egyetemistákat az Antenna Hungária, amelynek célja, hogy a kreatív fiatalok eredeti válaszokat adjanak a stratégiai fókuszterületeken felvetődő kérdésekre.

Jelentkezni május 5-ig lehet, a verseny pedig május 10–14-én kerül megrendezésre, melyen értékes nyereményeket lehet bezsebelni.

Érdekes megméretésben vehettek részt, ha jelentkeztek az Antenna HungáriaAHa!Brainstore Startup Programjának kiírására. A Move Your Brain nevezetű ötletverseny szervezői egyéni jelentkezőket és csapatokat is várnak. Sőt azokat is, akik később csatlakoznának egy csapathoz vagy egy ötlethez. Az esemény nem kifejezetten hackathon, nemcsak fejlesztők, hanem olyan egyetemisták is nevezhetnek, akik kreatív módon hozzá tudnak tenni a csapatok munkájához.

A verseny céljának meghatározásakor előnyben vannak az angolul beszélők, hiszen csupa ilyen kifejezés jön.

A verseny lényege, hogy a jelentkezők megoldási lehetőségeket mutassanak be olyan kérdésekre reagálva mint:

  • Milyen, a 4G/5G, a LoRa és a WiFi előnyeit ötvöző megoldást javasolnál egy hazai telco cégnek?
  • Hogyan lehet versenyképes egy lokális OTT-szolgáltató a nagy nemzetközi versenytársakkal szemben?
  • Hogyan lehetne a távoktatás megoldásait magasabb szintre emelni, valódi közösségi élménnyé tenni?
  • Milyen hardverben, szoftverben, modellben lehet lehetőség az egészségügyi ügyfélélmény javítására, biztonságosabbá tételére?
  • Milyen professzionális vagy közösségi szolgáltatás lehet izgalmas a drónok heterogén közössége számára; miben látsz üzleti potenciált?

Az ötleteket a program végén prezentálni kell, a működő prototípus kidolgozása azonban nem elvárás. Lényeges ugyanakkor, hogy az elképzelés tartalmazzon egy nagyvonalakban összeállított üzleti modellt is, amely kijelöli a megoldás jövőbeli lehetséges szerepét a piacon.

Az ötletek köré szerveződött csapatoknak a jelentkezési határidő május 5.
Az ötletek köré szerveződött csapatoknak a jelentkezési határidő május 5.Fotó / 123RF

A legjobb csapat pénznyereményt kap, de a nyertesek jelentős tőkebefektetési ajánlathoz is juthatnak, valamint részt vehetnek az Antenna Hungária startup-, a Hiventures inkubációs és befektetési, továbbá a nemzetközi Founder Institute startup-programjában is, szakértők és mentorok támogatásával továbbfejlesztve ötleteiket. Az üzletfejlesztési tanácsadás, illetve a szakmai képzéseken való részvétel mellett közösségi irodához való egyéves hozzáférés és Telenor hipernet előfizetés is szerepel a nyeremények között.

Ezen túl, ha bármelyik csapat közösségi finanszírozási kampányt indítana azért, hogy az ötletét tovább tudja fejleszteni, akkor ezt költségmentesen megteheti a Tőkeportál oldalán.

Ha van olyan ötleted, amely megoldást nyújthat a klímaváltozás, a mezőgazdaság, a turizmus-vendéglátás és a szórakoztatóipar újraindítására, vagy egyéb releváns problémára, ne habozz, jelentkezz minél hamarabb!

A regisztráció már elindult. Az ötletek köré szerveződött csapatoknak a jelentkezési határidő május 5.Itt jelentkezhetsz, és további információt is találhatsz.