Erasmus+ szakmai gyakorlat: pluszt ad a karrieredhez!

Külföldi szakmai tapasztalatot szereznél, de az egyetemi éveid elején ez kimaradt az életedből? Pályázz még abszolválás előtt a diploma utáni Erasmus+ szakmai gyakorlatra, dolgozz a végzettségedhez kapcsolódó területen, és hazatérve indulj el az álláskeresésben releváns tapasztalatok birtokában!

Arról már írtunk, hogy miért érdemes jelentkezni Erasmusra, de hoztunk nektek még plusz érveket mellette.

Szakmai tapasztalat

A legtöbb munkahelyen elvárás az álláshirdetésre jelentkezővel szemben, hogy már rendelkezzen valamilyen munkatapasztalattal. Miért ne szerezhetnél tapasztalatot külföldön? Az Erasmus+ szakmai gyakorlati ösztöndíj segít ebben. Pályázd meg álmaid állását az Erasmus+ védőhálójában!

Magabiztosabb nyelvtudás

Fejleszd nyelvtudásodat nemzetközi környezetben! A leendő munkáltatód az önéletrajzodat olvasva nemcsak azt látja majd, hogy a nyelvvizsga papírod mögött valós tudás van. Abban is biztos lehet, hogy idegennyelvű munkakörnyezetben is megállod a helyed.
Tehát, ha gondot okoz, hogy leülj idegen nyelvet tanulni, menj ki külföldre és garantáltan rádragad a tudás!

Az egyik legkézenfekvőbb és legnépszerűbb ok, amiért a fiatalok Erasmusra szeretnek menni, nem más, mint az utazgatás és a felfedezés.
Az egyik legkézenfekvőbb és legnépszerűbb ok, amiért a fiatalok Erasmusra szeretnek menni, nem más, mint az utazgatás és a felfedezés.Fotó / 123RF

Új személetmód

Egy másik ország, kultúra, szokások, emberek, barátok annyi minden újat mutat majd neked, hogy észre sem veszed mennyire megváltozik majd a nézőpontod. Ahogy sok új szemlélettel találkozol, úgy változik majd a sajátod: sokkal toleránsabb és megértőbb leszel. Azáltal, hogy megismered más országok módszereit, folyamatait, az ott élő emberek mentalitását, értékesebb leszel a munkaerőpiacon.

Felejthetetlen élmények

A külföldi szakmai gyakorlat természetesen nem csak a munkából áll. Rengeteg új kapcsolatra és barátra tehetsz szert. Olvasd el a külföldi diákok beszámolóit Prortugáliáról, Thaiföldről, vagy Svájcról, hogy első kézből értesülhess az Erasmus életérzésről.

Tudj meg többet az Erasmus+ szkamiai gyakorlatról és keresd fel intézményed Erasmus+ koordinátorát a pontos pályázati információkért!